İnternet Kafe Cinayetine 12.5 Yıl Hapis - Son Dakika
Güncel

İnternet Kafe Cinayetine 12.5 Yıl Hapis

İnternet Kafe Cinayetine 12.5 Yıl Hapis

Adana'da bir internet kafede çıkan kavgada, birini öldürddüğü idda edilen şahıs, 12.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

10.05.2013 12:06  Güncelleme: 12:45

Olay, merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Levent Mahallesi'nde, 1 Ocak 2012'de meydana geldi.

Levent Caddesi'nde internet kafe işletmecisi, kafede internete girip borçlanan şahsa, bir sosyal paylaşım sitesinden, borcunu ödemesi için mesaj gönderdi. Ardından aralarında küfürlü ve tehditli yazışmalar oldu. Sonra da borçlu kişi, yanına akrabalarını alarak internet kafeye gitti. Çıkan kavgada bir kişi, kalbinden bıçaklanarak öldürüldü. Üç kişi de yaralandı.

MANİSA'DA YAKALANDILAR

Olayın ardından, kafe sahibi ve kuzeni, Manisa'da yakalanarak çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Haklarında Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu, 'yaralama' suçundan da 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan sanıklardan Selahattin Aslan tahliye edildi. Hem şikayetçi hem de tutuksuz sanık olan bir kişi hakkında ise 'tehdit' suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istendi.

'BAŞKA ÇAREM KALMADI'

İnternet kafe sahibi, olaydan bir hafta önce, alacağını isteyince kendisine küfrettiğini söyledi. Nedenini sorunca da aralarında tartışma çıktığını belirten Aslan, "Bir günde 3 defa işyerime saldırdılar. Kaçmak istedim, ama etrafımı sardıkları için kaçamadım. Başka çarem kalmamıştı. Bıçağı sallamasam orada ölen ben olacaktım" dedi. Kuzeni ise, savunmasında kavgayı ayırmaya çalışırken kendisinin de yaralandığını söyledi.

HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ

Mahkeme heyeti, sanığı 'kasten öldürme' suçundan haksız tahrik indiriminden de yararlandırarak 12.5 yıl, bir kişiyi yaraladığı için de 2 yıl 4 ay 3 gün hapis cezasına çarptırdı. Tutuksuz sanıklardan kuzeni ise, bir kişiyi yaraladığı için 3 yıl 1 ay 15 gün, bir başka kişiyi yaraladığı için de 2 yıl 4 ay 3 gün, bir kişiyi de 'silahla tehdit' suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İnternet Kafe Cinayetine 12.5 Yıl Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement