İntibak Yasası Meclis'ten Geçti - Son Dakika
Güncel

İntibak Yasası Meclis'ten Geçti

İntibak Yasası Meclis\'ten Geçti

Meclis Genel Kurulu, 2 milyon emekliyi ilgilendiren intibak yasasını kanunlaştırdı Meclis Genel Kurulu, 2 milyon emekliyi ilgilendiren intibak yasa tasarısını kanunlaştırdı.

01.03.2012 22:53

Meclis Genel Kurulu, 2 milyon emekliyi ilgilendiren intibak yasasını kanunlaştırdı Meclis Genel Kurulu, 2 milyon emekliyi ilgilendiren intibak yasa tasarısını kanunlaştırdı. Kabul edilen yasaya göre, 2000 yılından önce emekli olanların maaşları, 2008 yılı Ocak ayında emekli olanların maaşlarına eşitlenecek. Emeklilerin maaşlarında 10 ila 350 lira arasında artış olacak.

Meclis Genel Kurulu'nda kullanılan 247 oyun 242'sinin kabulü ile yasalaşan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunda Değişiklik Yapan Kanun 12 bin 186 Bağ-Kur'luyu, 1 milyon 905 bin SSK'lıyı kapsıyor. Emekli maaşlarındaki eşitsizliği gidermeyi öngören düzenlemeye göre 2000 yılından önce emekli olanların maaşları, 2008 yılı ocak ayında emekli olanların maaşlarına eşitlenecek.

-İLAÇTA KATILIM PAYINA DÜZENLEME-

Düzenleme ile ilaçtan alınan katkı payında değişiklik yapıldı. Buna göre, vücut dışı protez ve ortezler ile ayakta tedavide sağlanan ilaçlarda alınacak katkı payını yüzde 1'e kadar indirmede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı yetkili kılındı.

-BİYOMETRİK YÖNTEMLERLE KİMLİK DOĞRULAMA-

Kanun ile biyometrik yöntemlerle kimlik doğrulaması getirildi. Hayali hasta bildiriminin önüne geçmek amacıyla getirilen bu düzenleme ile kişilerin sağlık hizmetine gitmediği halde gitmiş gibi gösterilerek SGK tarafından yapılan usulsüz ve yersiz ödemelerin önlenmesi amaçlanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sistemin sadece avuç içindeki damar haritasını çıkaran sensör kısmının ithal, diğer kısmının ise yerli olacağını cihazı SGK'nın değil hastanelerin almasının öngörüldüğünü söyledi.

-İNTİBAK OCAK 2013'TE YÜRÜRLÜĞE GİRECEK-

İntibakla ilgili düzenleme 2013 yılı Ocak ayında yürürlüğe girecek. Diğer düzenlemeler ise yasanın yayımı tarihinden itibaren uygulanacak. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İntibak Yasası Meclis'ten Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement