Irak Özel Kuvvetleri, Musul'un Hükümet Merkezini Ele Geçirdi - Son Dakika
Güncel

Irak Özel Kuvvetleri, Musul'un Hükümet Merkezini Ele Geçirdi

- Irak özel kuvvetleri, Musul'un hükümet merkezini ele geçirdiMUSUL - MUSUL Irak özel kuvvetler sözcüsü, Abdul Emir El Mahammedavi, Irak özel kuvvetlerinin, DEAŞ'ın Musul'daki son kalesi olan Musul merkez yönetim binalarını ele geçirerek DEAŞ'ı bu bölgeden çıkarttığını söyledi.

07.03.2017 12:12

- Irak özel kuvvetleri, Musul'un hükümet merkezini ele geçirdi

MUSUL - MUSUL Irak özel kuvvetler sözcüsü, Abdul Emir El Mahammedavi, Irak özel kuvvetlerinin, DEAŞ'ın Musul'daki son kalesi olan Musul merkez yönetim binalarını ele geçirerek DEAŞ'ı bu bölgeden çıkarttığını söyledi. İçişleri Bakanlığına bağlı özel kuvvetler sözcüsü Abdul Emir El Mahammedavi, Musul müzesini ele geçirdiğini, DEAŞ militanlarının müzeni soyduklarını ve büyük zarar verdiklerini söyledi.

Sözcü, bu gece özel kuvvetlere ait bir birliğin gece Musul'un merkezindeki Ninova hükümet binalarına saldırı yaparak Hükümet binalarını ele geçirdiğini söyledi.

Sözcü, özel kuvvetlerden bir birliğin gece saat ikiden üçe kadar yapılan saldırı sonucu Musul'un idare merkezinin tamamen ele geçirildiğini söyledi.

Sözcü, yaşlılar bakım evinin ele geçirildiğini, Musul'un idari merkezindeki binalarda şiddetli çarpışmaların yaşandığını, onlarca DEAŞ militanının öldürüldüğünü kaydetti.

Irak askeri sözcüsü, bundan sonra, sivillerin arasına karışmış binlerce DEAŞ militanın bulunduğu, nüfus yoğunluğunun fazla olduğu eski Musul şehrine gireceklerini ifade etti.

Irak Özel Kuvvetleri, Musul\'un Hükümet Merkezini Ele Geçirdi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Irak Özel Kuvvetleri, Musul'un Hükümet Merkezini Ele Geçirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement