- Irak özel kuvvetleri, Musul'un hükümet merkezini ele geçirdi
MUSUL - MUSUL Irak özel kuvvetler sözcüsü, Abdul Emir El Mahammedavi, Irak özel kuvvetlerinin, DEAŞ'ın Musul'daki son kalesi olan Musul merkez yönetim binalarını ele geçirerek DEAŞ'ı bu bölgeden çıkarttığını söyledi. İçişleri Bakanlığına bağlı özel kuvvetler sözcüsü Abdul Emir El Mahammedavi, Musul müzesini ele geçirdiğini, DEAŞ militanlarının müzeni soyduklarını ve büyük zarar verdiklerini söyledi.
Sözcü, bu gece özel kuvvetlere ait bir birliğin gece Musul'un merkezindeki Ninova hükümet binalarına saldırı yaparak Hükümet binalarını ele geçirdiğini söyledi.
Sözcü, özel kuvvetlerden bir birliğin gece saat ikiden üçe kadar yapılan saldırı sonucu Musul'un idare merkezinin tamamen ele geçirildiğini söyledi.
Sözcü, yaşlılar bakım evinin ele geçirildiğini, Musul'un idari merkezindeki binalarda şiddetli çarpışmaların yaşandığını, onlarca DEAŞ militanının öldürüldüğünü kaydetti.
Irak askeri sözcüsü, bundan sonra, sivillerin arasına karışmış binlerce DEAŞ militanın bulunduğu, nüfus yoğunluğunun fazla olduğu eski Musul şehrine gireceklerini ifade etti.
Son Dakika › Güncel › Irak Özel Kuvvetleri, Musul'un Hükümet Merkezini Ele Geçirdi - Son Dakika
Sizin düşünceleriniz neler ?