İran'dan Arabuluculuk Talebi - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

İran'dan Arabuluculuk Talebi

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

İran, arabuluculuk için ateşkesin yanı sıra saldırıların durdurulacağına dair garanti şartı istiyor.

(ANKARA) - İran hükümet sözcüsü Fatma Muhacerani, olası bir arabuluculuk girişiminin "sadece ateşkes değil, saldırıların tamamen durdurulması ve bir daha tekrarlanmayacağına dair garanti şartıyla" yapılması gerektiğini söyledi.

İran yarı resmi devlet haber ajansına açıklamalarda bulunan Muhacerani, olası bir arabuluculuk girişiminin "sadece ateşkes değil, saldırıların tamamen durdurulması ve bir daha tekrarlanmayacağına dair garanti şartıyla" yapılması gerektiğini belirtti.

Muhacerani, "Bu konu bugün halkımız tarafından ciddi şekilde talep ediliyor ve onlar bu garantiye ihtiyaç duyuyor. Savaşı başlatan biz olmadık ama onu biz bitireceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: ANKA