IŞİD'ten Kaçan Suriyeliler Türkiye Sınırına Yığılmaya Başladı - Son Dakika
Son Dakika Logo

IŞİD'ten Kaçan Suriyeliler Türkiye Sınırına Yığılmaya Başladı

IŞİD\'ten Kaçan Suriyeliler Türkiye Sınırına Yığılmaya Başladı
19.09.2014 19:39  Güncelleme: 20:22

Suriye sınır hattında bulunan Suruç'un Dikmetaş Köyünde DBP tarafından Kobani'ye destek amaçlı kurulan çadıra polis ve asker müdahale etti.

Sınırda ÇADIR KURAN DBP'LİLERE MÜDAHALE EDİLDİ

Suriye sınır hattında bulunan Suruç'un Dikmetaş köyünde DBP tarafından Kobani'ye destek amaçlı kurulan çadıra polis ve asker müdahalede bulundu. Çadırda PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin bayrağının açılması ve uyarılara rağmen kaldırmayan gruba polis ve jandarma biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Müdahale sırasında grubun arasında bulunan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, polis amirleriyle tartıştı.

Öte yandan bazı Suriyeliler ise sınırın diğer tarafında kalan araçlarını akşam saatlerinde verilen iznin ardından Türkiye'ye getirdi. Bu sırada zaman zaman koyun sürülerinin geçtiği sınır hattındaki mayınların patlaması ve Suriye tarafından duyulan silah sesleri tedirginliğe neden oldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel IŞİD'ten Kaçan Suriyeliler Türkiye Sınırına Yığılmaya Başladı - Son Dakika


Advertisement