Isıtes 2014" - Son Dakika
Güncel

Isıtes 2014"

KBÜ ve Akademik Platformu tarafından organize edilen, 17 farklı ülkeden akademisyenlerin katıldığı "Uluslararası Mühendislik ve Fen Bilimlerinde Yenilikçi Teknolojiler Sempozyumu ISITES 2014" başladı KBÜ Rektörü Uysal: "Uluslararası düzeyde mühendislik ve temel bilimler üzerinde akademik çalışmalar yapmakta.

18.06.2014 19:03

Karabük Üniversitesi KBÜ ve Akademik Platformu tarafından organize edilen ve 17 ülkeden akademisyenlerin katıldığı "Uluslararası Mühendislik ve Fen Bilimlerinde Yenilikçi Teknolojiler Sempozyumu (ISITES) 2014" başladı.

KBÜ Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen açılışta konuşan KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, genç bir üniversite olmalarına rağmen 14 fakülte, 4 yüksekokul, 7 meslek yüksekokul ve 4 enstitüsü ile 32 bin öğrencilerinin bulunduğunu, ulusal ve uluslararası tanınırlığı olan güçlü bir üniversite konumuna geldiklerini belirtti.

ISITES gibi önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını söyleyen Uysal, "Bu sempozyumla uluslararası düzeyde mühendislik ve temel bilimler üzerinde akademik çalışmalar yapmakta olan bilim insanlarını bir araya getirerek bilgi, birikim ve çalışma metotları hakkında karşılıklı paylaşımlarda bulunmalarını sağlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ise Akademik Platformu'nun dünya çapında mühendislik ve bilim alanında çalışmalar yapan akademisyenleri bir araya getirdiğini ifade ederek, ISITES 2014'ün mühendislik ve temel bilimler alanında çalışma yapan bilim adamlarının bir araya gelmesini sağladığını kaydetti.

Açılış konuşmalarının ardından Valencia Polytechnic Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. David J. Busquets Matrix "Graphene: Mechanial & Energy" başlıklı sunum gerçekleştirdi.

Sempozyumun 3 gün süreceği bildirildi. - Karabük

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Isıtes 2014' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement