İskoçya'nın Bağımsızlık Referandumu - Son Dakika
Güncel

İskoçya'nın Bağımsızlık Referandumu

İskoçya\'nın Bağımsızlık Referandumu

İngiltere'den İskoçya'ya "hayır" derseniz daha fazla yetki sözü.

08.09.2014 23:46

İngiltere'nin eski Başbakanı Gordon Brown, referandumdan bağımsızlığa hayır kararı çıkarsa İskoç Özerk Parlamentosu'nun yetkilerinin artırılacağını söyledi.

18 Eylül'deki bağımsızlık referandumu yaklaştıkça, bağımsızlığı destekleyenlerin sayısının artması İngiliz hükümetinde endişeye neden oluyor. Brown, "Hayır" sonucunun, İskoç parlamentosunun finans ve vergilendirme gibi konularda daha fazla kontrole sahip olmasını sağlayacağını dile getirdi. İngiltere'deki üç büyük siyasi partinin Brown'un teklifini desteklemesi bekleniyor.

İskoç olan ve 2007-2010 yıllarında İngiltere Başbakanlığı görevinde bulunan Brown'un planına göre, İskoç Özerk Parlamentosu'nun yetkilerini artırma çalışmalarına 19 Eylül'de, referandumdan bir gün sonra başlanacak. İngiliz hükümeti önerileriyle ilgili ekim sonuna kadar bir belge hazırlayacak. Konuyla ilgili kanun taslağı ise ocak ayında ortaya konacak. İngiliz basını, hükümetin hamlesini "geç kalınmış" olarak değerlendiriyor.

İngiltere'de dün YouGov adlı araştırma şirketinin yayınladığı bir anket, bağımsızlığa 'evet' diyenlerin oranının yüzde 51, 'hayır' oyu vermeyi düşünenlerin oranının ise yüzde 49 olduğunu ortaya koydu. İskoçya'da bağımsızlık referandumu 18 Eylül'de yapılacak ve İskoç halkına "İskoçya bağımsız bir ülke olmalı mı?" sorusu yöneltilecek. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İskoçya'nın Bağımsızlık Referandumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement