İsrail Askerlerinin Kudüs'e Destek Gösterilerine Müdahaleleri - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

İsrail Askerlerinin Kudüs'e Destek Gösterilerine Müdahaleleri

22.12.2017 21:03

İsrail askerlerinin, Gazze ve Batı Şeria'da ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına tepki için düzenlenen gösterilere müdahalesinde gün içinde iki Filistinlinin şehit olduğu, 141 kişinin yaralandığı bildirildi.

İsrail askerlerinin, Gazze ve Batı Şeria'da ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına tepki için düzenlenen gösterilere müdahalesinde gün içinde iki Filistinlinin şehit olduğu, 141 kişinin yaralandığı bildirildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, Gazze'nin doğusunda ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına tepki için düzenlenen gösterilerde iki Filistinlinin İsrail askerlerince şehit edildiğini belirtti.

Şehit olan Filistinlilerin isimlerinin Zekeriya el-Kefarine (24) ve Muhammed Nebii Muhaysin (30) olduğunu kaydeden Kudra, İsrail askerlerinin Gazze sınırındaki müdahalelerinde 105 Filistinlinin yaralandığını, yaralılardan 3'ünün durumunun ağır olduğunu aktardı.

AA foto muhabiri de yaralandı

Gazze sınırında İsrail askerleri ile Filistinliler arasında yaşanan olayları takip eden AA foto muhabiri Mustafa Hassune'nin de ayağına gaz kapsülü isabet etti.

Hafif yaralanan Hassune, hastanede yapılan tedavinin ardından taburcu edildi.

Batı Şeria'daki müdahaleler

İsrail askerleri, Beytüllahim'in kuzey girişi, Ramallah ve El-Bire kentlerinin girişi, El-Halil kenti, Kudüs ile Ramallah arasındaki Kalendiya kontrol noktası ve Ramallah'ın Belin, Nalin ve Nebi Salih beldelerinde düzenlenen gösterilere de müdahale etti.

Tulkerm, Selfit, Kalkilya kentlerinin bazı beldelerinde ve Nablus kentinin güneyindeki Havara askeri kontrol noktasında da benzer müdahaleler yaşandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail Askerlerinin Kudüs'e Destek Gösterilerine Müdahaleleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement