İstanbul, WTA Champıonshıps'i Son Kez Ağırlamaya Hazırlanıyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

İstanbul, WTA Champıonshıps'i Son Kez Ağırlamaya Hazırlanıyor

İstanbul, WTA Champıonshıps\'i Son Kez Ağırlamaya Hazırlanıyor
02.10.2013 14:33

Kadın Tenisçiler Birliği'nin sezon sonu turnuvası bu sene son kez İstanbul'da düzenleniyor.

Kadın Tenisçiler Birliği'nin (Women Tennis Association-WTA) sezon sonu turnuvası bu sene son kez İstanbul'da düzenleniyor. Son üç senedir TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul ismiyle gerçekleştirilen ve dünyanın teklerde en iyi 8 kadın oyuncusu ile çiftlerde en iyi 4 takımına ev sahipliği yapan şampiyona, bu sene 22-27 Ekim 2013 tarihlerinde İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenecek.

Kadın tenisinin en prestijli turnuvalarından WTA Championships, son kez İstanbul'da düzenleniyor. Dünyanın teklerde en iyi 8 kadın oyuncusunun ve çiftlerde en iyi 4 takımının, toplamda 6 milyon dolar olan rekor ödülden pay almak için mücadele ettikleri turnuva, bu sene 22-27 Ekim 2013 tarihlerinde, geçen şampiyonlara ev sahipliği yapan İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenecek.

Rekorların şehri İstanbul

İlk defa düzenlendiği 2011 yılında toplamda 70 bin seyircinin salondan izlediği TEB BNP Paribas WTA Championships, 164 ülkede 400 saatin üzerinde canlı olarak yayınlanmış ve şampiyona tarihinin en kapsamlı yayını ile ekranları başında 37 milyon kişi turnuvayı izlemişti.

Geçtiğimiz sene ise 2011'deki tüm rakamların önüne geçildi ve 2000 yılından bu yana yılsonu turnuvalarının en yüksek salon seyircisi sayısına erişildi. Böylelikle, turnuva, WTA Championships tarihinin en başarılı şampiyonalarından biri oldu. 22 uluslararası yayın kuruluş ile 167 ülkede toplamda 972 saat yayın süresine ulaşıldı. Bu rakamlarla WTA Championships tarihinin en kapsamlı yayın rekoru 44 milyon kişiye ulaşılarak kırılmış oldu. 42 milyon kişi ise turnuvayı sosyal medya ve dijital medyadan takip etti. Ayrıca Serena Williams ve Maria Sharapova arasında oynanan final maçı 16.410 kişi tarafından izlendi. Bu rakamla birlikte İstanbul için seyirci rekoru da kırılmış oldu.

Dünyanın gözü İstanbul'da

TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul 2013'e katılacak ilk isimler dünya 1 numarası Serena Williams ile 2 numarası Victoria Azarenka olarak açıklanırken turnuvanın son kez İstanbul'da düzenlenmesiyle ilgili görüşlerde bulunan Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Osman Tural: "Dünya kadın tenisi takviminin en önemli turnuvalarından olan ve dünyanın gözünü İstanbul'a çeviren bu benzersiz organizasyonun final senesinde tüm tenisseverleri bu atmosferi yaşamaya ve dünyanın en iyi kadın raketlerini izlemeye davet ediyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İstanbul, WTA Champıonshıps'i Son Kez Ağırlamaya Hazırlanıyor - Son Dakika


Advertisement