İtalya'daki Costa Concordia Kazası - Son Dakika
Güncel

İtalya'daki Costa Concordia Kazası

İtalya\'daki Costa Concordia Kazası

Moldovalı balerin Cemortan: "Evet, kaptan Schettino ile ilişkim vardı"

29.10.2013 19:53

İtalya'nın batısındaki Giglio Adası açıklarında Ocak 2012'de kayalıklara çarpan Costa Concordia kruvaziyerinin kaza sırasında kaptan Francesco Schettino'nun yanında bulunan Moldovalı kadın Domnica Cemortan, kaptan Schettino ile ilişkileri olduğunu kabul etti.

Grosseto'daki Modern Tiyatro'da kazaya ilişkin görülen davaya, tanıkların dinlenmesiyle devam edildi.

Davanın bugünkü duruşmasında, olay sırasında kaptan Schettino'nun yanında olduğu ve gemiye biletsiz bindiği anlaşılan Moldovalı balerin Cemortan ifade verdi.

Cemortan, kaptan Schettino ile bir ilişkisi olup olmadığı yönündeki sorulara, "Evet, kaptan Schettino ile ilişkim vardı ama kazadan sonra bir daha hiç görüşmedik" yanıtını verdi.

Gemiye nasıl bindiğine ilişkin bir soruya da Moldovalı balerin, "Eğer önemli bir görevde çalışan birinin sevgilisiyseniz, kimse size bilet sormuyor" yanıtını vererek, gemiye biletsiz bindiğini de kabul etti.

Bu arada, duruşmada Cemortan'ın söylediklerinin İtalyanca çevrilmemesini istemesi sıkıntıya neden oldu.

İfadesi sırasında çevirmenden söylediği şeylerin İtalyancaya çevrilmemesini talep eden Domnica Cemortan, çevirmen ve mahkeme başkanından İtalyan yasalarına göre bunun mümkün olmayacağına yönelik ikaz aldı. Özellikle gemiye nasıl biletsiz bindiği yönündeki sorulara cevap vermek istemeyen Moldovalı balerin, mahkeme başkanı ve davacı tarafın ısrarı karşısında direnemeyerek gerçeği anlattı.

Costa Crociere şirketine ait Costa Concordia kruvaziyeri, 4 bin 200 yolcu ve mürettebatıyla 13 Ocak 2012'de Civitavecchia kentinden kuzeybatıdaki Savona kentine doğru akşam saatlerinde yola çıkmış, Toskana bölgesi sahillerinde bulunan Giglio Adası açıklarındaki kayalıklara çarpmıştı. Kazada, 32 kişi yaşamını yitirmişti. - Roma

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İtalya'daki Costa Concordia Kazası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement