İtalya Ligi Serie A, D-Smart'ta - Son Dakika
Güncel

İtalya Ligi Serie A, D-Smart'ta

İtalya Ligi Serie A, D-Smart\'ta

Dünyanın en prestijli liglerinden biri olan İtalya Ligi Serie A, her hafta D-Smart ekranlarında olacak.

26.11.2011 08:32

İnter, Milan, Roma, Juventus gibi dev kulüplerin kıran kırana mücadelesi nefesleri kesecek, İtalya'nın yıldızları büyüleyecek.

Pato, Totti, Del Piero, Cavani, İbrahimoviç, Sneider, Klose gibi yıldızlar HD ve 3D kalitesiyle D-Smart'ta olacak. Serie A'da her hafta daha da heyecanlı hale gelen şampiyonluk yarışınında, dev takımların mücadelesi, üstün yayın teknolojisiyle evlerde yaşanacak.

İtalya futbolundaki nefes kesen heyecanı isterseniz D-Smart 82. kanalda yer alan Euro Futbol'dan HD kalitesiyle, isterseniz D-Smart 55.kanalda bulunan Smart HD'den HD veya 3D olarak doyasıya yaşacaksınız. 3D teknolojisiyle üç boyutlu görüntüler, mekan kavramına yeni bir boyut katacak. Maçları stat atmosferinde, sahanın içinden seyredeceksiniz.

2004/2005 sezonundan bu yana 20 takımla oynanan ligde daha önce 18 ekip mücadele ediyordu. Sezon sonunda ligin en dibinde kalan 3 takım bir alt lige düşerken, Serie B'yi zirvede bitiren 3 takım da Serie A'ya yükselme hakkı elde ediyor. Geçen sezon Sampdoria, Brescia ve Bari lige veda ederken, Atalanta, Siena ve Novara bu sezon yükselen takımlar oldu.

Fabio Capello, Marcello Lippi, Giovanni Trapattoni, Carlo Ancelotti, Claudio Ranieri ve Cesare Prandelli gibi usta teknik direktörleri dünya futboluna kazandıran Serie A, dünyanın en zevkli liglerinden biri olmaya devam ediyor. Serie A'da geçen sezonu Milan 82 puanla zirvede tamamlayarak "SCUDETTO'ya" yani şampiyonluğa ulaşırken, Inter ikinci, Napoli üçüncü olarak Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılmaya hak kazandı. İtalya'da 3 takım Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılırken, ligi dördüncü tamamlayan ekip, ön eleme oynamak zorunda kalıyor. Serie A tarihinin en çok şampiyon olan takımı 27 birincilikle Juventus. Onu 18'er şampiyonlukla İnter ve Milan takip ediyor. Takımlar her 10 şampiyonlukta bir armalarına bir yıldız takmayı hak ediyorlar.

Serie A'da geride kalan 12 haftada Juventus, Lazio, Milan ve Udinese zirve mücadelesinde birbirleriyle yarışıyorlar. Roma bu dörtlüden kopmamak ve zirveye tutunabilmek için çabalıyor. Milan en çok gol atan takım, Juventus hala namağlup. Her hafta heyecan giderek daha da artıyor, kazanılan her puan takımları şampiyonluk yarışında mutlu sona bir adım daha yaklaştırıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İtalya Ligi Serie A, D-Smart'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement