İtalyan Uçak Gemisinin Marmaris Ziyareti - Son Dakika
Güncel

İtalyan Uçak Gemisinin Marmaris Ziyareti

İtalyan Uçak Gemisinin Marmaris Ziyareti

(C-550)" isimli uçak gemisinin Marmaris Limanı'na yanaşması dolayısıyla, İtalyan komutanlar Marmaris Kaymakamını ziyaret etti.(D-554)" destroyeri ve "ITS Stromboli (A-5327)" akaryakıt gemisi liman ziyareti için Marmaris'e geldi.

09.02.2013 12:28

İtalyan Deniz Kuvvetleri'ne bağlı "ITS Cavour

(C-550)" isimli uçak gemisinin Marmaris Limanı'na yanaşması dolayısıyla, İtalyan komutanlar Marmaris Kaymakamını ziyaret etti.

Uçak gemisi "ITS Cavour (C-550)" ile beraberindeki "ITS Calio Duilo

(D-554)" destroyeri ve "ITS Stromboli (A-5327)" akaryakıt gemisi liman ziyareti için Marmaris'e geldi.

Geminin sabah saatlerinde limana yanaşmasının ardından İtalya Savunma Ateşesi Tuğamiral Emanuele Bottazzi, İtalya Açık Deniz Filosu Komutanı Tuğamiral Carlo Massagli, "ITS Cavour"un Komutanı Albay Stefano Enrico Barbieri ile diğer gemi komutanları Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral'a ziyarette bulundu. Konuklarını Kaymakamlık girişinde karşılayan Saral, dost ülke askerlerini ilçelerinde görmekten memnuniyet duyduklarını söyledi.

Açık Deniz Filosu Komutanı Tuğamiral Carlo Massagli ise gazetecilere yaptığı açıklamada, uçak gemisinde yaklaşık 700 askeri personel bulunduğunu ve salı gününe kadar Marmaris'te kalacaklarını kaydetti.

Türkiye'de bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Massagli, "Türkiye dost ve müttefik ülke olarak bölgede önemli bir yere sahip. Ziyareti NATO kapsamında gerçekleştirmiyoruz. Milli bir görev için bölgedeyiz. Ayrıca, Türk Deniz Kuvvetleri unsurlarıyla ortak eğitimler icra edeceğiz" dedi.

Kaymakam Saral, İtalyan komutanlara Marmaris'i simgeleyen çeşitli hediyeler, Massagli ise Saral'a üzerinde uçak gemisinin amblemi olan bir paket verdi.

Muhabir: Levent Kişi

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - MUĞLA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İtalyan Uçak Gemisinin Marmaris Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement