İzmir'de Çifte Bayram - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Çifte Bayram

İzmir\'de Çifte Bayram

İzmirliler, Hem Ramazan Bayramı'nın Birinci Gününü, Hem de Kentin Kurtuluşunun 88'inci Yıldönümünü Birarada Kutlamanın Coşkusunu Yaşadı.

09.09.2010 14:38

İzmir´in düşman işgalinden kurtuluşun 88´inci yıldönümü kutlamaları, saat 08.00´de, Birinci Kordon´da 21 pare top atışının yapılmasıyla başladı. Saat 09.30´da, Cumhuriyet Meydanı´ndaki kutlamalar kapsamında, Atatürk Anıtı´na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Çelenk sunma törenine, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler, askeri ve sivil erkan katıldı.

Törende, anıta çelenk bırakan İzmir Barosu Başkanı Avukat Özdemir Sökmen, selamlama sırasında, ''Vatanı böldürmeyeceğiz. Hukuku çiğnetmeyeceğiz. Sen rahat uyu Atam' diye bağırdı. Sökmen, ''Bugün çifte bayram yaşıyoruz. Bugünün önemini tüm Türkiye´ye duyurmak, Atam´a daha yakından seslenmek için böyle birşey aklma geldi. Son zamanlarda ülkemizde iki önemli konu var. Birincisi, ülkemiz parçalanmaya, ikincisi ise, hukukun üstünlüğü yok edilmeye çalışılıyor. Ben de bununla ilgili Atam´ın önünde tüm İzmirliler adına mesaj vermek istedim' diye konuştu. Anıt şeref defterini imzalayan İzmir Büyükyehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, ''Cumhuriyet değerlerini ödün vermeksizin koruyor. Başöğretmenimiz´in gösterdiği çağdaş uygarlık yolunda ilerliyoruz. İzmir her zaman bu yürüyüşün simge kenti olacaktır, size bir kez daha söz veriyoruz. İzmir, her zaman Mustafa Kemal Atatürk´ün kenti olmuştur ve öyle kalacaktır' diye yazdı. Buradaki törenin bitiminin ardından İzmir Valisi Kıraç, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Taşdeler ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Valilik´te tebrikleri kabul etti.

SÜVARİLİ CANLANDIRMA

Daha sonra süvarilerin temsili olarak İzmir´e girişi ve Hükümet Konağına Türk bayrağını göndere çekme töreni gerçekleştirildi. Süvari birlik komutanı ve 9 Eylül canlandırma ekibine plaket takdimi sonrası izciler tarafından Malazgirt, Samsun ve Kocatepe Şehitliklerinden getirilen toprak, İzmir Valisi Cahit Kıraç´a sunuldu. İzci temsilcilerine plaket takdiminin ardından toprak, İlk Kurşun Anıtı´na protokol tarafından döküldü.

BÜTÜNLEŞECEĞİZ VURGUSU

Cumhuriyet Meydanı´na tekrar dönülerek devam eden kutlamalar da, İzmir Valisi, Ege Ordusu Komutanı, Büyükşehir Belediye Başkanı, halkın kurtuluş gününü kutladı. Başkan Kocaoğlu, buradaki konuşmasında, ''İzmir, 88 yıldır Cumhuriyet değerlerinden, çağdaşlıktan, demokrasiden laiklikten ödün vermeden, aynı sarsılmaz bağlılıkla 9 Eylülleri kutlamaktadır. Ayrışmayacağız, ayrıştırmayacağız, bütünleşeceğiz. Ötekileştirmeyeceğiz. Bu kenti, bu ülkeyi ve hayatı, bütün renklerimizle, şenlikli bir imeceye dönüştürmek, emeğe ve insana saygıyla paylaşmak zorundayız. İzmir, ilklerin kentidir. 9 Eylüller, bunları hatırlama ve güç tazeleme günleridir. Bu çifte bayram hepimize kutlu olsun' dedi.

Konuşmanın ardından tören, resmi geçtile sona erdi. Meydan´ndaki törenlere, bayramın birinci günü olmasına rağmen vatandaş katılımının üst seviyede olması dikkatlerden kaçmadı. Törenin ardından Vali Kıraç ve beraberindekiler, seyir terasında kahvaltı yaptı.

Turaç TOP/ Mustafa OĞUZ - İZMİR/ DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'de Çifte Bayram - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement