İzmir'deki orman yangınında hayatını kaybeden orman işçisi - Son Dakika
Güncel

İzmir'deki orman yangınında hayatını kaybeden orman işçisi

İzmir'in Menderes ve Aliağa ilçelerinde çıkan orman yangınlarında müdahale sırasında dumandan etkilenen orman işçisi Mustafa Gürpınar hayatını kaybetti. İki yangın da gece saatlerinde söndürüldü. Yangından etkilenen diğer personeller ise tedavi altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Mustafa Gürpınar için başsağlığı diledi.

12.07.2023 10:18

İZMİR'in Menderes ve Aliağa ilçelerinde önceki gün çıkan orman yangınlarında Menderes ilçesindeki yangına müdahale sırasında dumandan etkilenen orman işçisi Mustafa Gürpınar (34), tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Sıcak ve rüzgarlı havanın hakim olduğu İzmir'de, 10 Temmuz Pazartesi günü orman yangını meydana geldi. İlk yangın saat 13.45 sıralarında Aliağa Çaltılıdere Mahallesi'ndeki ormanda çıktı. Bir diğer yangın ise 15 dakika sonra, Menderes ilçesinin Oğlananası mevkiindeki ormanda başladı. Her iki yangın, havadan ve karadan müdahale sonucu gece saatlerinde söndürüldü. Menderes ilçesinde yangından etkilenen 4 personel ise tedaviye alındı. Personellerden 2'si taburcu edildi, 1 personel ise servise alındı. Durumu ağır olan ve yoğun bakımda tedavisi süren arazöz şoförü evli ve 1 çocuk babası Mustafa Gürpınar'ın dün gece saatlerinde tedavi gördüğü İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybettiği duyuruldu.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İzmir, Menderes'teki yangında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan yangın işçisi kardeşimiz Mustafa Gürpınar'a Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Şehidimizin acılı ailesine, orman teşkilatımıza ve milletimize sabır diliyorum ifadelerine yer verdi.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerince yapılan yazılı açıklamada, 10 Temmuz'da Menderes ilçesinde çıkan orman yangından etkilenen Gaziemir Orman İşletme Müdürlüğünde görevli arazöz şoförümüz Mustafa Gürpınar, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmiştir. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz denildi.

İzmir\'deki orman yangınında hayatını kaybeden orman işçisi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'deki orman yangınında hayatını kaybeden orman işçisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement