İzmir'den Suruç'a Yardım Köprüsü - Son Dakika
Güncel

İzmir'den Suruç'a Yardım Köprüsü

İzmir\'den Suruç\'a Yardım Köprüsü

İzmir'de, Halkların Köprüsü Derneğinin çağrısı üzerine toplanan bir tır dolusu yardım malzemesi, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde kalan sığınmacılara gönderildi.

27.01.2015 10:22  Güncelleme: 10:26

İzmir'de, Halkların Köprüsü Derneği'nin çağrısı üzerine toplanan bir TIR dolusu yardım malzemesi, Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde kalan sığınmacılara gönderildi.

İzmirliler, Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde, ağır kış koşullarında çadırkentte kalan binlerce sığınmacının yaşamsal sorunlarına duyarsız kalmadı. Halkların Köprüsü Derneği'nin yardım çağrısı üzerine, Tepekule Kongre Merkezi'nde toplanan yiyecek, kuru gıda, kahvaltılık, yatak, yorgan, battaniye, kışlık giysi soba, ayakkabı, bot, çizme, sabun, deterjan, diş macunu, çocuk maması, çocuk bezinden oluşan yardım malzemeleri bir TIR ile İzmir'den yola çıkarılarak Suraç'a ulaştırıldı. Dernek Başkanı Prof.Dr. Cem Terzi, İzmir halkının hem kentte hem de Suruç'taki çadırkentlerde yaşayan, savaştan kaçan sığınmacılara yardım konusundaki duyarlılığının her geçen gün arttığını belirtti. Prof.Dr. Terzi, şöyle dedi:

"İzmir'deki dernek yönetim kurulu üyelerimizle birlikte toplanan yardımları bölgeye ulaştırıyoruz. Dağıtımı ise o bölgedeki belediyer yapıyor. Yardım kampanyalarımız devam edecek. Kamplar çok kalabalık ve ağır kış koşullarında çadırda yaşam savaşı var. Küçük yaşta çocuklar ve bebekler bu durumdan en fazla etkilenenlerin başında geliyor. Biz kullanılabilicek hür türlü yardımı kabul ediyoruz. Hedefimiz bölgeye yeni yardımlar ulaştırmak." - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'den Suruç'a Yardım Köprüsü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement