İzmir İktisatçıları Seçti - Son Dakika
Güncel

İzmir İktisatçıları Seçti

İzmir İktisatçıları Seçti

İzmir'den TBMM'ye en çok iktisatçı milletvekili gönderdi.

02.11.2015 12:51

İzmir'den TBMM'ye en çok iktisatçı milletvekili gönderdi. 6 iktisatçıdan 3'ü partilerinin ekonomi politikalarına yön verecek kadar etkin. İzmirli seçmen, 5 gazeteci ve 3 avukatı da meclis koltuklarına oturttu.

İzmir'den Meclis'e giden 26 milletvekili içinde en genci AK Partili 35 yaşındaki Hamza Dağ, en yaşlısı ise CHP'li 67 yaşındaki Zekeriya Temizel. 26 vekilden sadece 3'ü kadın, 2'si CHP'den Selin Sayek Böke ve Zeynep Altıok, diğeri AK Parti'den Nükhet Hotar.

İzmir Meclis'e en çok iktisatçı gönderdi. İktisat eğitimi alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanısıra partinin ekonomi kurmayı olan iktisat doçenti Selin Sayek Böke, 1997-1999 yılları arasında Maliye Bakanlığı yapan Zekeriya Temizel CHP'den seçildi. MHP'den iktisat eğitimi de alan Oktay Vural'ın yanısıra 1999- 2002 yılları arasında Sanayi ve Ticaret Bakanlığı görevinde bulunan Ahmet Kenan Tanrıkulu MHP sıralarına oturdu. AK Parti'den ekonomist akademisyen İbrahim Turhan milletvekili oldu.

İktisatçıları gazeteciler izledi. İzmirliler, Mustafa Balbay, Tuncay Özkan ve Atila Sertel'i CHP'den, Hüseyin Kobabıyık'ı AK Parti'den, Ertuğrul Kürkçü HDP'den gazeteci milletvekili olarak meclise taşıdı. Meclis'e 3 avukat Murat Bakan (CHP) Hamza Dağ (AK Parti) Kerem Ali Sürekli (AK Parti) girdi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir İktisatçıları Seçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement