Izmir Intihar Girişiminde Bulunan Kişiyi Polis ve Gazeteciler Ikna Etti - Son Dakika
Son Dakika Logo

Izmir Intihar Girişiminde Bulunan Kişiyi Polis ve Gazeteciler Ikna Etti

Izmir Intihar Girişiminde Bulunan Kişiyi Polis ve Gazeteciler Ikna Etti
07.11.2016 13:04

Intihar girişiminde bulunan kişiyi polis ve gazeteciler ikna ettiİZMİR'in Konak İlçesi'nde, sabıkası olduğu için iş verilmediği gerekçesiyle İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdürlüğü'nün teras katına çıkıp intihar girişiminde bulunan evli ve 4 çocuk babası S.A.

Intihar girişiminde bulunan kişiyi polis ve gazeteciler ikna etti

İZMİR'in Konak İlçesi'nde, sabıkası olduğu için iş verilmediği gerekçesiyle İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdürlüğü'nün teras katına çıkıp intihar girişiminde bulunan evli ve 4 çocuk babası S.A.'yı (Sebahattin Aslan) (33) polis ve gazeteciler ikna edip çıktığı yerden indirdi. Binaya gelen DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, daha önce de intihar girişiminde bulunan ve verilen iş sözünün yerine getirilmediğini öne süren S.A.'ya en kısa sürede iş bulunması için çaba harcayacağını söyledi.

Konak Meydanı yakınlarındaki İZSU Genel Müdürlüğü'nün teras katına çıkıp intihar girişiminde bulunan kişiyi görenler, polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Polis çevre güvenliğini alırken, itfaiye ekipleri de hava yastığı açtı. Teras katına çıkan polis ekipleri, S.A.'yı ikna etmek için çaba harcadı. Ancak, daha önce de intihar girişiminde bulunan ve iş sözü verilmesine rağmen yerine getirilmediğini öne süren S.A., çıktığı yerden inmek istemedi. S.A.'nın gazetecilerle görüşmek istediğini söylemesi üzerine, polis, olay yerindeki bir gazeteciden kamerasını aldı, ayrıca gazeteciler de S.A.'nın yanına çıktı. Valilik, Kaymakamlık ve Büyükşehir Belediyesi'ne gittiğini, ancak sabıkalı olduğu için iş verilmediğini söyleyen S.A., yalnızca çocuklarının karnını doyurmak istediğini belirtti.

"YALNIZCA İŞ İSTİYORUM"

Polis ve gazetecilerin, çıktığı yerden inmeye ikna ettiği S.A., "Yaklaşık 7 ay önce cezaevinden çıktım. Geçmiş yıllarda karıştığım suçlar nedeniyle hapis cezam vardı. Ama çocuklarım olduktan sonra suça karışmamaya yemin ettim. En küçüğü 2 en büyüğü 10 yaşında 4 çocuğum var. 2'si okula gidiyor. Daha önce seyyar satıcılık yaptım ama orada da rahat bırakmıyorlar, sürekli kavga çıkıyor. İsterse tuvalet temizliği olsun yeter ki maaş alabileceğim bir iş olsun. Tek derdim çocuklarımın karnını doyurmak. Artık cezaevine girmek istemiyorum. Kendimi aileme adayıp evime ekmek götürmek istiyorum" diye konuştu.

Polislerin haber vermesi üzerine binaya gelen DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da S.A. ile görüştü ve en kısa sürede iş bulunması için çaba harcayacağını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Izmir Intihar Girişiminde Bulunan Kişiyi Polis ve Gazeteciler Ikna Etti - Son Dakika


Advertisement