İzmir2 İzmir´De Boyalı Protesto - Son Dakika
Güncel

İzmir2 İzmir´De Boyalı Protesto

İzmir2 İzmir´De Boyalı Protesto

Vakit Gazetesi Yazarı Abdurrahman Dilipak'ın da Aralarında Yer Aldığı Konuşmacıların Üzerine, (ödp) Üyesi Oldukları Belirtilen İki Genç Tarafından Yeşil Boya Serpildi. Polis İki Genci Gözaltına Aldı.

05.09.2010 19:55

Vakit Gazetesi Yazarı Abdurrahman Dilipak'ın da aralarında yer aldığı konuşmacıların üzerine, (ÖDP) üyesi oldukları belirtilen iki genç tarafından yeşil boya serpildi. Polis iki genci gözaltına aldı.

İZMİR'de ''Yetmez Ama Evet Platforumu' tarafından düzenlenen panelde, Vakit Gazetesi Yazarı Abdurrahman Dilipak'ın da aralarında yer aldığı konuşmacıların üzerine, Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyesi oldukları belirtilen iki genç tarafından yeşil boya serpildi. Polis iki genci gözaltına aldı.

İzmir'de referandum öncesi oluşturulan ''Yetmez Ama Evet Platforumu' tarafından düzenlenen panele Vakit Gazetesi Yazarı Abdurrahman Dilipak ile diğer konuşmacılar Osman Can, Ferhat Kentel, Nabi Yağcı ve Roni Margolies katıldı. Moderatörlüğünü Sevtap önder'in yaptığı panele daha önce isimleri duyurulan oyuncu Lale Mansur'un dizi çekimi nedeniyle, Baskın Oran'ın da yorgun olduğu için katılmadığı belirtildi.

Abdurrahman Dilipak konuşmasında, 12 Eylül'deki referandumda oylanacak anayasa değişikliğinin gerçek değişiklik için bir ön hazırlık olduğunu, değişimin önündeki engelin kaldırılacağını belirterek, ''Yeni bir anayasaya bu değişiklikle toplum ısınıyor. Yine bu bir eğitim süreci. Bu süreci iyi değerlendirelim. Taşlar yerine oturacak. Siyasi partilerin kapatılmasının güçleştirilmesi çok doğru. Düzenin değiştirilmesi engelleniyordu. Yetersiz ama doğru, ileri yönde atılmış bir adım. Anayasa siyasilerin üzerine bırakılmayacak kadar önemli bir iş. Bu süreci birbirimize karşı kazanılacak bir zafer olarak görmeyelim. Ortada birlikte kazanacağımız bir zafer var. Benim Roni ile dünya görüşüm, birbirimizden çok farlı olabilir. Ancak birlikte hareket etmek zorundayız' dedi.

Dilipak konuşmasını tamamladığı sırada, sahneye çıkan bir genç, konuşmacıların üzerine, bir şişenin içindeki yeşil boyayı serpti, daha sonra da şişeyi fırlattı. Yeşil boya bazı konuşmacıların yüzüne ve giysilerine geldi. Sivil polisler ÖDP'li ve adının O.Ö. (Ozancan Özgür) olduğu belirtilen bu genci yakalayıp, sahnenin arkasına doğru götürdü. Bu sırada O.Ö.'nün arkadaşı M.D. (Mert Destan) de o tarafa doğru yönelip, ''Siz darbecilerden daha betersiniz. İzmir'de konuşmaya hakkınız yok' diye bağırdı. Sivil polisler, gençleri etkisiz hale getirip, salondan çıkardı.

Panel gençlerin salondan çıkarılmasının ardından, diğer panelislerin konuşmalarıyla devam ediyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir2 İzmir´De Boyalı Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement