Jandarma ve Sahil Güvenlik Araçlarındaki Plaka Değişikliği - Son Dakika
Son Dakika Logo

Jandarma ve Sahil Güvenlik Araçlarındaki Plaka Değişikliği

31.03.2017 10:10

Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına ait araçların plakalarının değişmesine ilişkin yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına ait araçların plakalarının değişmesine ilişkin yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

"Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"e göre, Jandarma Genel Komutanlığına ait araçlara, "JAA"dan "JZZ"ye kadar harf ve üçlü rakam, Sahil Güvenlik Komutanlığına ait araçlara ise "SGH" harf grubu ve üçlü rakam verilecek.

Jandarma ve Sahil Güvenlik komutanlıklarının envanterindeki araçların plakalarının değiştirilmesine ilişkin düzenleme 680 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de yer almıştı. Bu kapsamda her iki komutanlık bünyesindeki 21 bin aracın plakaları, Emniyet birimlerince yenileniyor. Komutanlıklara ait araçların plakalarının ilgili KHK'nın çıktığı tarih olan 6 Ocak'tan itibaren 3 ay içerisinde değiştirilmesi zorunluluğu bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Jandarma ve Sahil Güvenlik Araçlarındaki Plaka Değişikliği - Son Dakika


Advertisement