Kaçırılan İşadamı Şireci ile İlgili Emniyet Müdüründen Açıklama - Son Dakika
Güncel

Kaçırılan İşadamı Şireci ile İlgili Emniyet Müdüründen Açıklama

Kaçırılan İşadamı Şireci ile İlgili Emniyet Müdüründen Açıklama

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep'in önde gelen iş adamlarından Ahmet Şireci'nin kaçırılması ve Diyarbakır'da bulunması olayına ilişkin açıklama yapan Gaziantep İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, yaşanan süreci anlattı.
Ömer Aydın yaptığı açıklamada,...

02.12.2013 13:37

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep'in önde gelen iş adamlarından Ahmet Şireci'nin kaçırılması ve Diyarbakır'da bulunması olayına ilişkin açıklama yapan Gaziantep İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, yaşanan süreci anlattı.

Ömer Aydın yaptığı açıklamada, "Bugün hepinizin bildiği gibi ilimizin önde gelen iş adamlarından Ahmet Şireci 27 Kasım 2013 günü ilimiz Basra Caddesi üzerinde arabası ile seyir halindeyken bazı şahıslar tarafından kaza süsü verilmek suretiyle kaçırılmıştır. Kaçırıldıktan sonra Gaziantep Emniyet Teşkilatı olarak Asayiş Şube Müdürümüzün koordinesinde 50 kişilik bir ekip oluşturduk. Bu ekiple terörle mücadele birimimizden, kaçakçılık birimimizden, istihbarat birimimizden ve asayiş şube birimimizden arkadaşlar bu ekipte yer aldı. Gerçekten çok titiz bir çalışmayı ortaya koydular yaklaşık 4 gün boyunca. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığımızın koordinesinde arkadaşlarımız yaptıkları çalışmalarla olayın faillerinin olduğunu değerlendirdiği şahısları olaydan yaklaşık 24 saat geçmeden kimliklerini belirledi. Öncelikle arkadaşlarımız yaptıkları çalışma neticesi iş adamımızın kaçırıldıktan sonra Diyarbakır ili Lice ilçesine bağlı bir köyde alıkonduğunu, orada muhafaza edildiğini belirledik" dedi.

"ÇOK TİTİZ BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜLDÜ"

Gaziantep İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, kaçırılan işadamı Ahmet Şireci'nin Diyarbakır'da ele geçirildiğini ve çok hassas bir çalışma yürütüldüğünü kaydederek, "Yer itibari ile bölgenin de hassasiyetini göz önüne alarak, özellikle birimlerimiz içerisinde olmak üzere olayı çok gizli bir şekilde, özel bir çalışma metodu ile çalışmalarımızı sürdürdük ki kaçırılan iş adamımıza herhangi bir zarar gelmesin düşüncesi ile çalışmayı çok özel olarak yürüttük. Yaptığımız çalışmalarda ailesinin konudan haberi olmadı. Çünkü gerçekten hassas bir süreçti. Neticede kaçan şahıslar tarafından iş adamımız Diyarbakır iline getirilerek muhafaza altına alınma konusunda bir hareketlilik gözledik. Diyarbakır Silvan çıkışında yaklaşık 7 kilometre mesafede bir bölge trafik istasyonunda arkadaşlarımız zaten olayın başından itibaren Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ile birlikte koordineli bir çalışma gerçekleştirdik. Asayiş Şube Müdürümüz de 3 gündür Diyarbakır ilinde görev yapıyor. Neticede yapılan kontrolde, çalışmada Ahmet Bey'in eşinin de bulunduğu şahısların bir kısmı orada alındı" şeklinde konuştu.

TOPLAMDA 7 GÖZALTI VAR

Gaziantep ve Diyarbakır'da yapılan çalışmalarda toplamda 7 kişinin gözaltına alındığı ifade eden Aydın, "Gaziantep ilinde de 3 şahsa yönelik yakalama çalışmamız oldu. Toplamda şu an itibari ile Diyarbakır ve Antep olmak üzere 7 kişiyi gözaltına aldık. Halen firar durumunda olan şahıslar var. Onlarla ilgili de yakalama çalışmalarımız devam ediyor. Ahmet Bey halen Diyarbakır ilinde işlemlerinin tamamlanması için orada bulunuyor" diye konuştu.

"ALIKONULDUĞU KÖYE HELİKOPTERLE GİDİLEREK KEŞİF YAPILDI"

Gaziantepli işadamı Ahmet Şireci'nin bulunduğu köye helikopterle gidilerek keşiflerin tamamlandığını belirten Aydın, "Alıkonduğu köyle ilgili olarak az önce bulunduğu köye helikopterle gittiler. Orada konu ile ilgili gerekli keşif çalışmaları tamamlandı. Sanıyorum bugün öğleden sonra yola çıkmak sureti ile saat 3 ila 4 gibi ilimize gelmesini planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

"BU OLAYIN FİDYE KOPARMAK AMACIYLA PLANLANDIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ"

Gaziantep'ten kaçırılarak Diyarbakır'da yapılan çalışmalar sonucunda bulunan Ahmet Şireci'nin sağlığında bir problem olmadığını ve olayın fidye koparmak amaçlı planlandığını düşündüklerini aktaran Aydın, "Ahmet Bey'in sağlığında sıhhatinde herhangi bir olumsuzluk söz konusu değil. Bu olayın da fidye koparmak amacıyla planlandığını burada değerlendiriyoruz. Ancak Ahmet Bey'in alıkonulduğu yer itibari ile de bu olaya farklı yakıştırmalar yapılabileceğini değerlendiriyoruz. Ancak işin özü para koparmak amacıyla fidye elde etmek amacıyla bu işin planlandığını ilk aşamada değerlendiriyoruz" açıklamasını yaptı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kaçırılan İşadamı Şireci ile İlgili Emniyet Müdüründen Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement