Kadınlardan Anlamlı Kutlama - Son Dakika
Güncel

Kadınlardan Anlamlı Kutlama

Kadınlardan Anlamlı Kutlama

Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Heykel'deki Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

09.03.2012 23:23  Güncelleme: 23:22

Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene Bursa Valiliği Kadının Statüsü Birimi Koordinatörü Emine Yıldız, Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Kadriye Sarıbıyık, Kadın Meclisi yürütme kurulu üyeleri ile çok sayıda STK temsilcisi katıldı. Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Kadriye Sarıbıyık, ülkemizde kadınlar gününün ilk defa 1921 yılında "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlandığını belirtti.

Kadınlar gününün dünyada 8 Mart 1857 yılında New York'ta bir dokuma fabrikasında çıkan yangın sonucunda 129 kadın işçinin hayatını kaybetmesi ile gündeme geldiğini anlatan Sarıbıyık, yangında ölen kadın işçiler anısına her yıl 8 Mart´ın Dünya Kadın Günü olarak kutlandığını söyleyerek, "Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyoruz. Kadınların sosyal yaşamda daha aktif rol almaları adına gereken çalışmaları yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kadınlardan Anlamlı Kutlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement