Kağıthane Belediyesi Kurban Bayramına Hazır - Son Dakika
Güncel

Kağıthane Belediyesi Kurban Bayramına Hazır

Kağıthane Belediyesi Kurban Bayramına Hazır

Kağıthane Belediyesi, vatandaşların rahat bir bayram geçirmeleri adına denetimlerini sürdüyor.

17.10.2012 14:49

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurban kesim yerlerinde son hazırlıklarını tamamlayan Kağıthane Belediyesi, vatandaşların rahat bir bayram geçirmeleri adına denetimlerini sürdüyor.

Kağıthane Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramını sorunsuz bir şekilde geçirmesi için çalışmalara aralıksız devam ediyor. Sadabad Viyadüğü altında bulunan kurban kesim ve satış yerinin düzenlenmesi tamamlanarak hizmete açıldı. Ayrıca Hamidiye, Gürsel, Talatpaşa, Seyrantepe, Çağlayan, Nurtepe Mahallelerindeki pazar yerlerine yerleştirilen konteynırlarla, buralarda bayramın ilk gününden itibaren kurban kesimi yapılabilecek.

Kurbanlıkların İstanbul'a giriş tarihi olan 10 Ekim'e yetiştirilen kurbanlık satış alanına kafeterya, büfe, sürekli sıcak su imkanı ve onlarca mobil hazır tuvalet yerleştirildi.

Kurbanlıkların sağlık kontrollerine de üst seviyede önem veren Kağıthane Belediyesi, bu konuda görevli veterinerlerle titizlikle hizmet veriyor. Alana giriş ve çıkışların düzenli olabilmesi ve vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla zabıta ekipleri de kurbanlık hayvanların gelişinden itibaren bayram sonuna kadar görev yerinde bulunacak.

Salgın hastalıkların önüne geçilmesi için kurban kesim yerlerine küpesiz, pasaportsuz hayvanlar sokulmuyor. 2 yaşın altındaki hayvanların da kurban kesim yerlerinde barınması yasak. Ayrıca hayvanların Ankara Şap Enstitüsü'nden şaptan arındırıldığına dair şap raporunun olması şartı aranıyor. Gerekli belge kontrolünü ise ilçe tarım müdürlüğü ekipleri ve Kağıthane Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri ortaklaşa yürütüyor.

Vatandaşların bayramı rahat bir şekilde yaşamaları için çalıştıklarını belirten Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, kurban satış ve kesim yerlerindeki çalışmaların tamamlandığını, vatandaşların bayram süresince karşılaşacakları sorunlara anında müdahale edebilecek bir ekibin hizmet vereceğini söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kağıthane Belediyesi Kurban Bayramına Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement