Kahramanmaraş depremlerinde hayvanlarını kaybeden çiftçiye devletten destek - Son Dakika
Güncel

Kahramanmaraş depremlerinde hayvanlarını kaybeden çiftçiye devletten destek

Kahramanmaraş depremlerinde hayvanlarını kaybeden çiftçiye devletten destek

Kahramanmaraş depremlerinde 45 küçükbaş hayvanını kaybeden Adıyamanlı çiftçi Orhan Korkut, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen hayvanlarla yeniden hayvancılığa başladı. Bakan İbrahim Yumaklı, Korkut'u evinde ziyaret etti ve hayvanları inceledi.

14.08.2023 17:55

Devletin verdiği küçükbaş hayvanlarla üreticiliğe geri döndü

ADIYAMAN 6 Şubat depreminde 45 küçükbaş hayvanını kaybeden Adıyamanlı Orhan Korkut, devletin verdiği küçükbaş hayvanlarla yeniden hayvancılık yapmaya başladı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yeniden hayvancılığa dönen Korkut'u evinde ziyaret etti.

6 Şubat depreminde Adıyaman Merkez Alitaşı Mahallesi Çimen Küme Evlerinde ikamet eden Orhan Korkut'un bahçesinde bulunan ahırın çökmesi sonucu 150 küçükbaş hayvanından 45'i enkaz altında kalarak telef olmuş ve Korkut, hayvancılığı bırakmak üzere geriye kalan 105 hayvanından 97'isini sattı. Sadece 8 küçükbaş hayvana bakan Korkut'a, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2'si koç olmak üzere toplam 45 küçükbaş hayvan verildi. Tarım ve Orman Bakanlığının verdiği küçükbaş hayvanlarla yeniden hayvancılığa başlayan Orhan Korkut'u, bir takım incelemelerde bulunmak üzere Adıyaman'a gelen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı evinde ziyaret etti.

Korkut ailesiyle bir araya gelen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, daha sonra Korkut ailesine verdikleri koyunları ahırda inceledi. Orhan Korkut ile bir süre sohbet eden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Korkut'tan hayvanları çoğaltmasını ve onlara daha iyi bir şekilde bakmasını istedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kahramanmaraş depremlerinde hayvanlarını kaybeden çiftçiye devletten destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement