Kalkınma Bakanı Yılmaz Başkan Bozkuş'a Tam Destek Verdi - Son Dakika
Güncel

Kalkınma Bakanı Yılmaz Başkan Bozkuş'a Tam Destek Verdi

Kalkınma Bakanı Yılmaz Başkan Bozkuş\'a Tam Destek Verdi

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kars Belediye Başkanlığı'nca yürütülen çalışmaların takdire şayan olduğunu, çok kısa sürede belediyenin çok ciddi anlamda çalışmalar yaptığını kaydetti.

18.09.2013 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ta AK Parti İl Teşkilatı'nın ev sahipliğinde yürütülen eğitim programına katılmak için geldiği Kars'ta Belediye Başkanlığı'nı ziyaret eden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'tan brifing aldı.

AK Partili Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Bakan Yılmaz'a göreve geldikleri günden bugüne kadar hayata geçirilen projeler, devam eden projeler ve yapılan alt ve üst yapı çalışmalarıyla ilgili slayt gösterisi eşliğinde bilgiler verdi.

Göreve geldiklerinden bugüne kadar yapılan çalışmaları tek tek anlatan Başkan Bozkuş'a, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, teşekkür ederek başarılı çalışmalarından dolayı Başkan Bozkuş'u ve ekibini kutladı.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bu imkanlarla demek ki kaynaklar iyi kullanıldığında çok güzel hizmetlerin yapıldığına dikkat çekti.

Bakan Yılmaz, geçmişte aynı kaynaklarla hiçbir iş doru düzgün yapılamazken, bu dönem aynı kaynaklarla çok şeyler yapılabiliyorsa, geçmişin sorgulanması gerektiğini söyledi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz; "Belediyeyi yeniden kurmuşsunuz. Geçmişte bir şey yapılmamış mı? Hayret! Valla müthiş yatırımlar bunlar. Baya bir yapısal dönüşüm yapmışsınız. Yatırım yapabilir hale getirmişsiniz kurumu. Çok teşekkür ederim değerli başkanım. Bunları dinleyince geçmişte ne yapılmış merak ediyor insan. Bu kadar boşluk kalmış gerçekten bu döneme. Arıtma tesisinden kanalizasyona, üst yapısından galerisine, sosyal faaliyetlerine kadar çok güzel çalışmalar. Öncelikle emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Başta siz, ekibiniz. Herkesi tebrik ediyorum" dedi.

Slayt gösterisi eşliğinde geçmişten bugüne kadar yapılan çalışmaları tek tek Başkan Bozkuş'tan dinleyen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, geçmişi sorgulamak gerektiğine dikkat çekti.

Yılmaz; "Bunlar çok güzel hizmetler ama aynı zamanda gerçekten zor hizmetler. Asfalt plenti tesisi kurmuşunuz, kilit parke tesisi kurmuşsunuz. Hayvan pazarı yapmışsınız. Yollar, kaldırımlar kanalizasyonlar, arıtma tesisleri, hakikaten kolay değil. Bu kadar şeyi bu kadar zamana sığdırdığınız için tebrik ediyorum. Kolay değil. Bu imkanlarla demek ki kaynaklar iyi kullanıldığında yapılabiliyormuş. Geçmişi bir taraftan da bence sorgulamak lazım. Yani geçmişte aynı kaynaklarla hiçbir iş yapılamazken doğru düzgün, bakın bu dönem tabi ki iyi yönetilince, kaynaklar iyi niyetle iyi idare edilince çok şey yapılıyor" diye konuştu.

Bakan Cevdet Yılmaz, AK Partili belediyelerin halka çok iyi ve doğru hizmetler verdiğini ifade etti.

Yılmaz; "Başkanımız bütçe dışı kaynaklarda kullanmış. Bizim SODES kaynakları, işte bazı belediyelerden gelen destekler o konu da tebrik ederim. Çünkü önemli olan hakikaten gelir üretmek. Kendi binanızı tekrar yeniliyorsunuz. Yapıyorsunuz. Bunlar hep güzel şeyler. Tabi bir taraftan da zor. Alt yapı gerçekten bir anlamda nankör. Yani görülmüyor. Yapılanları vatandaş görmüyor. Çok çok önemli ama şehrin geleceği açısından siz popülizm yapmadan, bu şehir için doğru olanı yapmışsınız. İnşallah bu takdir edilecektir. Aslında Kars geleneksel olarak eğitim düzeyi bilinç düzeyi yüksek bir ilimiz. Ben inanıyorum ki vatandaşımız bu işlerden haberdar olursa mutlaka destek olur. Bunlar çok çok önemli hizmetler. Bizlerden elimizden gelen desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Fakat tabi at sahibine göre kişner diye bir söz var. Bu kurumları çalıştıranların niyeti ve çalışkanlığı çok çok önemli böyle sloganlarla gürültü yaparak değil, gerçekten alın teri dökerek çalışarak, uğraşarak iş yapanlar tabi görüyorsunuz sonuç alıyorlar. Muazzam işler yapılmış burada gerçekten bakıldığı zaman hiç olmayan tesisler yapılmış. Var olan ve çürümüş olanlar yenilenmiş. Tesisler kurulmuş. Projeler yapılmış ama bunlar kendilerini şimdi önümüzdeki yıllarda daha iyi gösterecek. Özellikle de bu üst yapı çalışmaları geliştikçe hem sokak sağlıklaştırma hem belediyemizin diğer çalışmaları Kars çok daha farklı güzellikle kendini gösterecektir" şeklinde konuştu.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Başkan Bozkuş'tan çalışmalarının devamını beklediğini de sözlerine ekledi. Başkan Bozkuş, bakan Yılmaz'a plaket ve Kafkas Halısı hediye etti. Bakan Yılmaz'ın Belediye ziyaretine Vali Eyüp Tepe ve bazı kurum amirleri de eşlik etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kalkınma Bakanı Yılmaz Başkan Bozkuş'a Tam Destek Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement