Kamerun'da Boko Haram ile Mücadele - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kamerun'da Boko Haram ile Mücadele

Kamerun\'da Boko Haram ile Mücadele
05.02.2015 10:07

Nijerya sınırındaki Fotokol kasabasındaki çatışmalarda 300 militan öldürüldü Bölgede 1 haftada öldürülen militan sayısı yaklaşık 600 Askerler, Fotokol'ün kontrolünü sağladı.

Nijerya sınırındaki Fotokol kasabasında dün Çad ve Kamerun askerleri ile Boko Haram militanları arasındaki çatışmalarda 300 militanın öldüğü açıklandı.

Kamerunlu askeri kaynaklar, çatışmalarda 7 Kamerun, 16 Çad askeri ile onlarca sivilin öldüğünü belirtti.

Çatışmalardan sonra Fotokol'de askerlerin kontrolü sağladığı vurgulandı.

Fotokol'den "taktiksel çekilmeyle" komşu Maltam ve Makari kasabalarına geçen Çad ve Kamerun birliklerinin kısa sürede militanları püskürttüğü kaydedildi.

Kamerun'un Nijerya sınırında Çad askerlerinin destek verdiği Kamerunlu birlikler ve militanlar arasındaki çatışmalarda 1 haftada yaklaşık 600 militanın öldürüldüğü bildirildi.

Kamerun'un kuzeyinde dün Boko Haram militanlarının Fotokol kasabasının kontrolünü ele geçirdiği belirtilmişti.

Adının açıklanmasını istemeyen bir güvenlik yetkilisi, şiddetli çatışmalardan sonra Kamerunlu askerlere destek veren Çad birliklerinin bölgeden geri çekildiğini ifade etmişti.

Boko Haram militanlarının yerleşim yerlerini ateşe verdiğini  kaydeden yetkili, çok sayıda kişinin Boko Haram tarafından öldürüldüğünü de vurgulamıştı.

Çad ordusu, Boko Haram ile mücadeleye destek amacıyla komşusu Kamerun'a geçen ay ortalarında asker göndermişti. - Kamerun

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kamerun'da Boko Haram ile Mücadele - Son Dakika


Advertisement