Kamu Denetçiliği Kurumu 2 yaşında - - Son Dakika
Güncel

Kamu Denetçiliği Kurumu 2 yaşında -

Kamu Denetçiliği Kurumu 2 yaşında -

Kamu Denetçiliği Kurumu, (KDK), kuruluşunun 2. yıldönümü dolayısıyla TBMM Tören Salonu'nda resepsiyon verdi.

25.06.2014 20:36

Kamu Denetçiliği Kurumu, (KDK), kuruluşunun 2. yıldönümü dolayısıyla TBMM Tören Salonu'nda resepsiyon verdi.

Sinevizyonda KDK'nın tanıtım filminin gösterildiği resepsiyona, TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Gönül Bekin Şahkulubey, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Oya Eronat, bazı milletvekilleri, eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, yargı mensupları ve kurum çalışanları katıldı.

Resepsiyonda konuşan Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu, kurum ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ombudsmanlıkta, Osmanlı İmparatorluğu'nun uygulamalarından esinlenildiğini belirten Ömeroğlu, ombudsmanlığın, 300 yıl önce, İsveç-Rus savaşında Osmanlı'da misafir kalan 12. Şarl'ın, ülkedeki sistemi incelemesi sonucu İsveç'te uygulamaya soktuğu bir sistem olduğunu kaydetti.

"300 yıl önce kendi topraklarımızda çıkan bir uygulamanın, 300 yıl sonra bize gelmesi buruk gelse de yine de son derece sevindiricidir" diyen Ömeroğlu, KDK'nın idarenin her türlü eylem ve işlemi ile başvurulara baktığını bildirdi. Ömeroğlu, yargılama makamı olmadıklarını, kararlarının tavsiye niteliğinde olduğunu ifade ederek, "Bireyi devlet karşısında korumak amacındayız" dedi.

Ömeroğlu, mahkemelerden farklı idarecilerin tutum ve davranışlarını ele aldıklarını söyleyerek, "İdare ve birey arasındaki sağlıklı iletişimi kurmak istiyoruz. Hem bireyin hem de idarenin kazanmasını amaçlıyoruz" diye konuştu. Ömeroğlu, 2 yıl dolmadan 10 bin şikayet aldıklarını, bunun 9 binini sonuçlandırdıklarını, 150 de tavsiyelerinin olduğunu bildirdi.

Başdenetçi Ömeroğlu, ekim ayında yasalarında değişiklik öngören bir tasarının Meclis'e sunulacağını söyledi.

Resepsiyona, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile bazı bakanlar telgraf gönderdi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu ise TBMM Genel Kurulu'ndaki Türkiye ile AB Arasında İzinsiz İkamet Eden Kişilerin Geri Kabulüne İlişkin Anlaşmayı Uygun Bulan Tasarı'nın görüşmeleri nedeniyle resepsiyona katılamadı.

-TBMM Tören Salonu

-Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kamu Denetçiliği Kurumu 2 yaşında - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement