Kamu Zararı ve Sorumluluk Çalıştayı Başladı - Son Dakika
Güncel

Kamu Zararı ve Sorumluluk Çalıştayı Başladı

Kamu Zararı ve Sorumluluk Çalıştayı Başladı

Sayıştay Başkanlığınca düzenlenen "Kamu Zararı ve Sorumluluk Çalıştay'ı Güral Termal Otel'de başladı.

19.06.2013 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

4 grup halinde 3'er gün süreyle gerçekleşecek olan Çalıştay'a Sayıştay Başkanı Doç. Dr. Recai Akyel, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, İdare Mahkemesi Başkanı Hüseyin Bilgin, Akü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Çonkar, Baro Başkanı Turgay Şahin ile Sayıştay'da görevli Başdenetçiler, Uzman Denetçiler ve Denetçiler katıldılar.

Çalıştay'ın açılışında bir konuşma yapan Vali Balkanlıoğlu, ''Afyonkarahisar'da böyle bir etkinliğin düzenlenmesi ve Türkiye'nin göz bebeği olan Sayıştay Kumu yöneticileri ve çalışanlarını ilimizde görmek bizleri hem sevindiriyor, hem de gururlandırıyor. Afyonkarahisar Cumhuriyet tarihinde çok önemli bir yere sahiptir. Kurtuluş savaşı burada kazanıldı. Bu nedenle Cumhuriyetin kazanıldığı ve kurulduğu topraklar burasıdır. 'Ordular ilk hedefiniz Akdenizdir ileri' komutu Kocatepe'de yani Afyonktarahisar'da verilmiştir. Bu manada da uğrunda canların verildiği Cumhuriyetin kurulmasında şehit düşen binlerce insanın yattığı kutsal topraklarda yine Afyonkarahisar'a aittir. Dünya'ya mermerciliği öğreten Afyonkarahisar'dır.

MÖ. 3000 yıllarına dayanan mermer ve mermerciliğin emarelerini dünyanın dört bir yanında görebilirsiniz. Afyonkarahisar'da sadece mermer bloğundan 200 milyon dolar ihracatımız var. Bu yüzden mermer Afyonkarahisar için çok önemli. Bunun yanında içinde bulunduğumuz otel gibi Afyonkarahisar'da sekiz tane beş yıldızlı otelimiz var. 4 ayrı havzada termal suyumuz var. Şehrimizin büyük bir bölümü de termal su ile ısıtılıyor. Birde güzellik ve sağlık için kullanılan termal suyumuz seralar içinde kullanılmaktadır. Buradaki termal suyumuzun özellikleri bir litresinde 6 gr mineral bulunmakta ve 125 derece sıcaklıktadır. Afyonkarahisar yolların kesiştiği yer olması itibariyle ülke içinde ve ülke dışından birçok turistimiz gelmekte, görülmeye değer tarihi ve turistik bölgelerimizin yanısıra lezzet şehri olmamız da Afyonkarahisar'a çok şey kazandırmaktadır. Görevim süresinde kontrolün ne denli önemli olduğunu bizzat yaşayarak ve görerek öğrendik. Bir yerde iyi bir kontrol varsa orada dürüstlük, şeffaflık ve doğruluk var demektir. Bizim bir sözümüz var, itimat kontrole mani değildir. En yakın ve en güvendikleri insanlar tarafından dolandırılan insanlar var. Bu insanlara sorulduğunda şöyle cevap verirler 'kardeşim gibidir, çok güvenirdim, güvendiğim içinde kontrol etmedim.' derler. Bu tür konuşmalar özel sektörde olduğu gibi kamu sektöründe de geçerlidir. Bunun için her nerede ve hangi ortamda olursa olsun kontrol şarttır. Dolayısıyla hayatımızda kontrol olmazsa olmazlardandır. Bizler, ileride hesaba çekileceğine inanıyoruz. Hesap gününe erişmeden önce kendimizi kontrol etmeliyiz. Kontrol vazifesini en iyi şekilde ifa eden Sayıştay, bu memlekette üstün bir vazife üstlenmiştir. Bu manada başarılı çalışmalarını sürdüren Sayıştay'ı kutluyor, değişen mevzuatı yakından takip etmeniz ve sürekli kendinizi yeni ve güncel tutmanızdan dolayı tebrik ediyorum''dedi.

Çalıştay'ın açılışında son konuşmayı yapan Sayıştay Başkanı Doç. Dr. Recai Akyel konuşmasında, Sayıştay'ın tarihi, Görevleri, sorumlulukları, yaptırımları, Sayıştay denetimleri, kamu idarelerinin mali denetimleri ile 6085 Sayılı Sayıştay Kanunu hakkında detaylı bilgiler verdi.

Açılaş konuşmalarının ardından topluca fotoğraf çekilmesinden sonra İdarenin sorumluluğunun genel esasları ve kamu zararından sorumluluk, Görevi kötüye kullanma ve zimmet suçları bağlamında kamu zararı, İhaleye ve edimin ifasına fesat karıştırma suçları bağlamında kamu zararı, Kamu zararı ve ikincil mevzuatta idari uygulamalar, Kamu zararı ve Sayıştay uygulaması, Kamu zararının genel esasları, Kamu zararında rücu ve rücu sorumluluğu, İdare yargı kararlarında kamu zararı gibi konuların değerlendirileceği 3 günlük seminerin ilk oturuma geçildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kamu Zararı ve Sorumluluk Çalıştayı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement