Kantarın Topuzu Sergisi' Bursa'da Açıldı - Son Dakika
Güncel

Kantarın Topuzu Sergisi' Bursa'da Açıldı

Kantarın Topuzu Sergisi\' Bursa\'da Açıldı

TOFAŞ Bursa Anadolu Arabaları Müzesi'nde, farklı dönemlere ait 3 bin 500 terazi, ağırlık ve ölçü aletlerinden oluşan 'Kantarın Topuzu' sergisi açıldı.

20.09.2016 23:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TOFAŞ Bursa Anadolu Arabaları Müzesi'nde, farklı dönemlere ait 3 bin 500 terazi, ağırlık ve ölçü aletlerinden oluşan 'Kantarın Topuzu' sergisi açıldı.

Merkez Yıldırım İlçesi'ndeki Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi'nde açılan 'Kantarın Topuzu' sergisinde farklı yıllara ait 3 bin 500 kantar ve ağırlık ölçüsü aleti sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergide konuşan Tofaş CEO'su Cengiz Eroldu, sergiler vasıtasıyla da tarihe ve toplumsal hayata değişik bir pencereden bakılmasını sağlayarak izleyenlere farklı bir deneyim yaşatmayı hedefledikleri belirtti. Eroldu, tarihi milattan önce 5 bin yılına kadar uzanan terazilerin, sadece dünyayı değiştiren ve ekonomik hayatı şekillendiren bir gereç olarak değil, tarih boyunca ilişkilendiği adalet, denge, hassasiyet gibi kavramlarla bilime ve sanata ilham veren bir simge olageldiğini belirtti. Eroldu, "Terazilerin hikayeleri dünyada adaletin, dengenin, değer biçme ve hakça bölüşme ihtiyacının insanlık tarihinin en eski sayfalarına kadar uzandığını gözler önüne sermektedir. Ağırlık kavramı ayrıca günümüzde otomotiv sektörü için de çok önemli. İklim değişikliği ve müşterilerin yüksek performans hedefleriyle birlikte araç hafifletmenin önemi her geçen gün daha da artmakta ve otomotiv ağırlık öngörüleri artık otomobil tasarımının da ayrılmaz bir parçası. TOFAŞ Anadolu Arabaları Müzesi'nin ve TOFAŞ Sanat Galerisi'nin hayat bulmasında desteklerini bugüne kadar esirgemeyen Bursa Valiliği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne, 'Kantarın Topuzu' sergisinin kültür hayatımıza kazandırmasına destek veren Koç Vakfı'na ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Son derece değerli kişisel koleksiyonlarını müzemiz aracılığıyla Bursa halkıyla paylaşan yüksek mimar sayın Naim Arnas'a ve ekibine de TOFAŞ adına ayrıca teşekkür etmek isterim" dedi.

- Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kantarın Topuzu Sergisi' Bursa'da Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement