Kapalı Spor Salonunda Kutlu Doğum Şöleni - Son Dakika
Güncel

Kapalı Spor Salonunda Kutlu Doğum Şöleni

Kapalı Spor Salonunda Kutlu Doğum Şöleni

"Kutlu Doğum Programı", 93 mıtrıban ve 125 semazenin sunduğu sema gösterisi ile görsel bir şölene dönüştü.

28.04.2014 13:58

Kutlu Doğum Gecesinde Muhteşem Sema Gösterisi
Bursa'da Kutlu Doğum Coşkusu

Osmangazi Belediyesi ve Bursa Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen "Kutlu Doğum Programı", 93 mıtrıban ve 125 semazenin sunduğu sema gösterisi ile görsel bir şölene dönüştü.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Bursa Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği ile Osmangazi Belediyesinin Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirdiği program öncesi, etkinliği takip etmek için gelen vatandaşlara binlerce kırmızı gül dağıtıldı. Gecenin açılışında bir teşekkür konuşması yapan Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Cafer Altay'ın ardından konuşan Mevlevi üstadı Mustafa Özbağ, Peygamber efendimiz Hz.Muhammed Mustafa (s.a.v.) efendimizin doğumunun 1442.yılında salonların, yüreği peygamber sevgisiyle yanan insanlar tarafından dolup taştığını söyledi. Konuşmasında, Hazreti Muhammed'in hayatının örnek alınması, Müslümanlar arasında ırk ayrımı gözetmeksizin kardeşlik bağlarının kuvvetlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Özbağ, "Hz. Muhammed Mustafa s.a.v. efendimiz, sadece Müslümanların peygamberi değildi. O, alemlere rahmet olarak gönderildi. Bu gün onu anmak, onun rahmetine mazhar olabilmek için bizlerin burada buluşmasına katkısı olan herkese teşekkür ediyor, Allah onlardan razı olsun diyorum" dedi.

Mevlevi üstadı Özbağ, konuşmasının sonunda Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez ile, Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız'a, gecenin düzenlenmesine verdikleri destekler için teşekkür etti. Konuşmaların ardından 93 mıtrıban ve 125 semazen 45 dakika boyunca gerçekleştirdikleri sema gösterisi ile, salonu dolduran yaklaşık 5 bin Bursalıya unutulmaz bir gece yaşattı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kapalı Spor Salonunda Kutlu Doğum Şöleni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement