Kara YGS Türkiye Birincisini Ödüllendirdi - Son Dakika
Güncel

Kara YGS Türkiye Birincisini Ödüllendirdi

Kara YGS Türkiye Birincisini Ödüllendirdi

Kara, "Sümeyye Osmaniye'nin gururu ve umudu olmuştur"

09.05.2012 15:32

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, "Sümeyye Nur Satin Osmaniye'nin gururu olurken aynı zamanda Osmaniye'nin ve Anadolu insanın çocuğunun da umudu olmuştur" dedi. Başkan Kara, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) tüm puan türlerinde 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Sümeyye Nur Satin'e bir cep bilgisayarı haline gelen iphone hediye etti.

Başkan Kadir Kara Türkiye birincisi Sümeyye'yi okulu TOBB Osmaniye Fen Lisesi'nde ziyaret etti. Okulun toplantı salonunda Sümeyye Nur Satin, okul idaresi ve öğretmenlerle bir araya gelen Başkan Kara, bu başarıda büyük pay sahibi olan okul idaresi ve öğretmenleri de tebrik ederek onlara da çeşitli hediyeler verdi.

Eğitim alanında alınan bu başarının Osmaniye'nin tanıtımı için de çok büyük yarar sağladığını belirten Başkan Kadir Kara, artık herkesin dikkatinin Osmaniye'nin üzerinde olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Başta Sümeyye kımızım olmak üzere onu yetiştiren ailesini, öğretmenlerini, idarecilerini Osmaniye adına yürekten kutluyorum. Sümeyye Osmaniye'nin gururu olmuştur aynı zamanda Osmaniye'nin umudu olmuştur. Bu sayede Anadolu insanın neler yapacağını ve başarabileceğini ortaya koyarak bu toprakların insanlarının da umudu haline gelmiştir.

Yaklaşık 1 milyon 800 bin öğrencinin girdiği bir sınavda ilk defa bir kız öğrenci Türkiye'de tüm puan türlerinde birinci olmuştur. Bu ismin Osmaniye'den çıkması bizleri çok mutlu etti. Kızımızın bu başarısı karşısında şehrin belediye başkanı olarak çok sayıda önemli görevlerde bulunan bürokratlardan telefonlar aldım. Şehrimizin prestiji daha da arttı. Bu başarının yakalanmasını sağlayan eğitim camiasını bir kez daha kutluyorum. ikinci sınavda da Sümeyye kızımıza başarıların devamını diliyorum" dedi.

Hediyesini Belediye Başkanı Kadir Kara'nın elinden alan Sümeyye Nur Satin ise Başkan Kadir Kara'ya bu desteğinden dolayı teşekkür etti.

TOBB Osmaniye Fen Lisesi Müdürü Ali Yurtseven ise Başkan Kadir Kara'ya bu başarıyı paylaştığı ve kendilerini yalnız bırakmadığı için teşekkür etti. Okullarının ilk açıldığı günden bugüne kadar pek çok önemli başarılara imza attığı ifade eden Yurtseven, Sümeyye Nur Satin ile bu başarılarının doruk noktaya ulaştığını söyledi.

Başkan Kadir Kara TOBB Osmaniye Fen Lisesi ziyaretinde okulun fiziki durumu ile ilgili bilgiler de alırken, okulun kütüphanesi için de Cengiz Aytmatov serisi hediye etti. Ziyarette Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Teke de hazır bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kara YGS Türkiye Birincisini Ödüllendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement