Karaman Belediyesi E-İmza Sistemine Geçiyor - Son Dakika
Güncel

Karaman Belediyesi E-İmza Sistemine Geçiyor

Karaman Belediyesi E-İmza Sistemine Geçiyor

Alt yapısı Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından hazırlanan sistem sayesinde tüm yazışmalar bilgisayar ortamında yapılacak.

28.11.2013 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman Belediyesi elektronik ortamda bir ilke daha imza atıyor. Daha önce hayata geçirilen uygulamalar sayesinde birçok hizmete internet üzerinden erişim imkânı sağlayan Karaman Belediyesi, yeni uygulama ile artık ıslak imza gerektiren işlemlerde de vatandaşlarımızın belediyeye gelmeden işlemlerini yürütmelerini sağlayacak.

Altyapı çalışmalarını büyük ölçüde tamamladıklarını söyleyen Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu: "Karaman Belediyesi olarak elimizden geldiği ölçüde teknolojiden faydalanmaya çalışıyoruz. Artık belediyemizde gereksiz kâğıt kullanmayacağız. Tüm iç ve dış yazışmalarımızı elektronik ortamda, şeffaf belediyecilik ilkelerine uygun bir şekilde gerçekleştireceğiz. E-İmza projemizle ilgili test çalışmalarımız devam ediyor. 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren sistem, eksiksiz bir şekilde işler hale gelecek. Ekstra iş yükünü ortadan kaldıran bu uygulama sayesinde, kâğıt ortamından dijitale taşınan işler, kırtasiye masrafı minimum düzeye indireceği gibi yapılan işlemler de büyük oranda hızlanacak" dedi.

E-İmza Ne Getirecek?

Yeni sistemde emlak beyanı vermek isteyen bir vatandaş, e-imza uygulamasını kullandığında; internet üzerinden beyanını dolduracak, sistem otomatik olarak tahakkuk oluşturacak ve tahakkuk eden vergi aynı anda internet üzerinden ödenebilecek. Beyan verip vergi ödeme sadece bir kaç dakikaya sığacak.

Bunun yanında; evlendirme, ruhsat başvurusu ve satın almada firmalar için teklif imzalama gibi imza gerektiren işlemlerde de e-imza kullanımına geçilecek. İmzalar elektronik ortamda güvenli bir şekilde atılacak.

E-imza sayesinde kâğıt israfına son verilirken aynı zamanda işlemlerin elektronik ortamda gerçekleştirilmesiyle süreçler kısalacak, verimlilik artacak. İşlemler yöneticiler tarafından izlenebilir hale gelecek ve aksayan yönler daha rahat tespit edilerek gerekli önlemler alınabilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Karaman Belediyesi E-İmza Sistemine Geçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement