Karaman'da Kaybolan İbrahim'den Hala Bir İz Yok - Son Dakika
Güncel

Karaman'da Kaybolan İbrahim'den Hala Bir İz Yok

Karaman\'da Kaybolan İbrahim\'den Hala Bir İz Yok

Karaman'ın Ayrancı İlçesi'nde avlanmak için evden ayrılıp geri dönmeyen 15 yaşındaki İbrahim Tok'un, bulunması için yapılan arama çalışmalarının 7'nci gününde hale bir ize rastlanılmadı.

29.01.2016 17:37

Karaman'ın Ayrancı İlçesi'nde avlanmak için evden ayrılıp geri dönmeyen 15 yaşındaki İbrahim Tok'un, bulunması için yapılan arama çalışmalarının 7'nci gününde hale bir ize rastlanılmadı. Yaklaşık 250 kişilik ekiple yapılan arama çalışmalarında AFAD'a ait 8x8 paletli aracın ise ilk kez Karaman'da kullandığı belirtildi.

Ayrancı İlçesi'ne bağlı Yarıkkuyu Köyü'nde oturan İbrahim Tok, geçen 23 Ocak cumartesi sabahı annesine ava gideceğini söyleyip tüfeğini alarak evden ayrıldı. Oğullarının akşam saatlerinde eve dönmemesi üzerine meraklanan ailesi, durumu jandarmaya bildirdi. O günden itibaren başta Jandarma ve AFAD (Afet ve Acil Durum Müdürlüğü) ekipleri olmak üzere, Ulusal Medikal Arama Kurtarma (UMKE), AKUT, İl Özel İdaresi, Ayranca Belediyesi, polis, köylüler ve çobanlar Murat Dağı çevresinde arama çalışması başladı.

7 gündür süren arama çalışmalarında hala İbrahim Tok'un izine rastlanılmadı.

İLK KEZ İBRAHİM İÇİN ARAZİYE ÇIKTI

Yaklaşık 250 kişilik ekiple yapılan arama çalışmalarında kullanılan AFAD'a ait 8x8 paletli aracın ise ilk kez İbrahim Tok'un arama çalışmasında kullanıldığı belirtildi.

Ayrancı Kaymakamı Fatih Kaşıkçı şunları söyledi:

"Bugün arama faaliyetlerinin 7'nci günündeyiz. İlk günkü gibi arama çalışmalarına aynen devam ediyoruz. AFAD ve diğer ekiplerle birlikte koordineli olarak çalışmaları sürdürüyoruz. Dün itibari ile Ankara AFAD'dan 8x8 arazi aracımızda arama çalışmalarına katıldı. Bu 8x8 paletli aracımız, arazi şartlarına çok uygun bir araç, her türlü arazi şartlarında arama yapabiliyor. Buda işimizi bir hayli kolaylaştırıyor.. Bu araç yeni alınan bir arazi aracıdır. Biz AFAD'dan rica ettik ilk defa Türkiye'de burada Karaman'da İbrahim Tok kardeşimizi arama kurtarma çalışmalarında kullanılıyor. Aracın denemeleri de burada yapılıyor. Çok rahat tepelere tırmanabiliyor. Dere yataklarına girip çıkabiliyor. Çok donanımlı bir araç çok faydasını gördük." - Karaman

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karaman'da Kaybolan İbrahim'den Hala Bir İz Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement