Karda Mahsur Kalan Vatandaşları Belediye Ekipleri Kurtardı - Son Dakika
Güncel

Karda Mahsur Kalan Vatandaşları Belediye Ekipleri Kurtardı

Karda Mahsur Kalan Vatandaşları Belediye Ekipleri Kurtardı

Van'ın Özalp İlçesi'nde, 2 günden beridir aralıksız devam eden fırtına ve kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

06.03.2012 17:00  Güncelleme: 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özürlü öğrencilerinde aralardında bulunuduğu 3 araç içerisindeki 9 vatandaşı belediye karla mücadele ekipleri kurtardı. Yer yer kar kalınlığının 1 metreyi bulduğu ilçede, özellikle köylere ulaşım adeta durma noktasına geldi.İlçe merkezinden 30 kilometre uzaklıkta bulunan Kalecik Köyü'ne gece saat 21.00 sıralarındda gitmekte olan özürlü öğrencilerinde aralardında bulunudğu 3 araç ve 9 vatandaş, fırtına ve kar yağışı yüzünden yolda mahsur kaldı. Özel İdare Müdürlüğü'ne ait araçların başka köy yollarını açma çalışmaları üzerine, vatandaşları kurtarmak için Özalp Belediyesi ekipleri harekete geçti. Görüş mesafesinin zaman zaman sıfıra düşmesine rağmen yolda mahsur kalan minibüsleri kurtarmak için zor koşullara rağmen çalışmalarını aralıksız sürdüren belediye ekipleri, 3 saatlik uğraşın ardından vatandaşların bulunduğu bölgeye ulaşmayı başardı.

Kara saplanan araçları çıkaran ve yolu kardan temizleyen ekipler, kapalı bulunan Özalp'in Savatlı, Boğazkesen, Kırkçalı ve Kalecik yollarını da ulaşıma açtı. Yolda mahsur kalan vatandaşlar arasında bulunan Kalecik Köyü Muhtarı Dilaver Turan, Kaymakam Şener Çağlar ile görüştüğünü, ancak karla mücadele ekiplerinin başka köylerde çalışma yaptığını belirtmesi üzerine Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz'a ulaştığını ve ekiplerin 3 saat sonra kendilerine ulaşabildiğini söyledi. Muhtar Turan, Başkan Murat Durmaz'a da teşekkür ederek araçta Rehabilitasyon Merkezi'nden dönmekte olan 5 özürlü çocuğun da bulunduğunu ve hiçbir sorun yaşanmadan kurtarıldıklarını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karda Mahsur Kalan Vatandaşları Belediye Ekipleri Kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement