Kariyer Doktoru'ndan İsim Hafızası Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Kariyer Doktoru'ndan İsim Hafızası Eğitimi

İhtiyaç duyduğumuz en önemli yeteneklerden biri insanların isimlerini hafızamızda tutabilme yeteneğidir. Yapılan bir araştırma insanların başarı ve kazanç düzeylerini etkileyen faktörler arasında % 80–90 oranıyla insan ilişkilerinin etkili olduğunu göstermektedir.

06.06.2018 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kişisel gelişim eğitimlerinin insanları etkileme ve iletişim derslerinde ilk işlenen konu: İnsanlara ismiyle hitap etmenin gerekliliğidir. Bu, o kişiye değer verdiğinizi gösterir ve onun size karşı olan sevgi ve saygısını artırır. Dolaysıyla insan ilişkilerimizde başarı için iyi bir isim hafızasının varlığı şarttır. Çünkü bir insanı kazanmanın en kolay yolu onun ismini bilmek ve önemli olduğunu hissettirmektir, tarih boyunca siyasetçiler bu taktik sayesinde etraflarında kendilerine destek veren insanlar toplamışlardır. Şüphesiz herkesin en değerli varlığı kendi ismidir.

Eğer bir insanın ismini bilmiyorsak ona verdiğimiz mesaj şu olur: "-Seni tanımıyorum ve değerli bulmuyorum." Açıkçası en kızdığımız insana, hatta düşmanımıza bile böyle demeye çekiniriz. Ama isimlerini bilmediğinizde ne yazık ki insanlara bilinçaltı düzeyde söylediğiniz de budur. Zaten günümüzde en başarılı şirketler, müşterilerinin isimlerini personeline ezberleten şirketlerdir ve başarılı liderler takipçilerine isimleri ile hitap ederek etkinliklerini daha da artırırlar.

Hepimiz tanıştığımız insanların isimlerinin hafızamızda kalmasını istiyoruz. Ama çoğu zaman tanıştıktan 1–2 dakika bile geçmeden isimlerini unutuveriyoruz. Modern yaşam tarzının ürettiği iş yoğunluğu ve stres bu sorunumuzu her geçen gün biraz daha büyütmektedir. Fakat üzülmeyin, her şeyde olduğu gibi, doğru bir eğitimle ve birazcık gayretle bunu aşmak çok kolay ve eğlenceli.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kariyer Doktoru'ndan İsim Hafızası Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement