Karşıyaka Belediye Başkanı Durak: Biz Düğmeye Bastık, Yürüyoruz - Son Dakika
Güncel

Karşıyaka Belediye Başkanı Durak: Biz Düğmeye Bastık, Yürüyoruz

Karşıyaka Belediye Başkanı Durak: Biz Düğmeye Bastık, Yürüyoruz

Karşıyaka Belediyesi 2013'ü de rekorla uğurlamaya hazırlanıyor.

15.12.2013 09:53

Karşıyaka Belediyesi 2013'ü de rekorla uğurlamaya hazırlanıyor. 45 milyon TL'lik yatırım bütçesini aşan Belediye, yılı 70 milyon TL'lik yatırımla tamamlıyor. Yıllarca ihmal edilen Karşıyaka'nın ilk kez ayağa kalktığını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Biz düğmeye bastık, yürüyoruz. Yeter ki, kimse üzerimize gölge etmesin" dedi.

2013 bütçesinde yatırıma 45 milyon TL ayıran Karşıya Belediyesi, bu rakamın çok üzerine çıkarak, yılı 70 milyon TL'lik yatırımla tamamladı. 10 yılda 600 milyon TL'yi aşan yatırımla, "orantısal olarak Türkiye'nin en fazla yatırım yapan belediyesi olma" iddiasını ortaya koyduklarını hatırlatan Durak, "Bu çok kolay olmadı. Yıllarca hiç yatırım yapılmamış, üstüne üstlük hiç geliri olmayan bir belediyeden bahsediyoruz. Biz, 10 yıl önce görevi bu tablo içinde devraldık. Sabit gelir durumuz bugün de değişmedi. İller Bankası'ndan yılda 35 milyon TL geliyor. Emlak vergisi gelirimiz ise, sadece 20-25 milyon TL 60 milyon TL yıllık gelirle sadece personel maaşını ödeyebiliyoruz. Kaynak yaratmazsak eğer, 1 kuruş yatırım yapamayız" diye konuştu.

10 yıl boyunca, yatırım bütçelerinde yüzde 80'lere varan gerçekleştirmelere ulaştıklarına da dikkat çeken Durak, "Karşıyaka, yıllarca yatırım yapılmadığı için geri kalmış. İlk kez ayağa kalkıyor. Biz düğmeye bastık. Yeter ki, kimse üzerimize gölge etmesin" dedi.

-2014 YILINDA AÇILIŞI YAPILACAK PROJELERDEN BAZILARI-

Karşıyaka Belediyesi, 2013 yılı içinde tamamlanan 17 proje ve 20 park açılışı yaparken, 15 projenin de startını verdi. Başladığı projeleri 1 yıl içinde bitirmek gibi bir unvana sahip olan Belediye Başkanı Cevat Durak, yapımı tüm hızıyla devam eden 15 projenin açılışını da 2014 yılı içinde düzenleyeceği törenlerle yapacak. Yapımı tüm hızıyla devam eden 15 projenin yanı sıra, 10 butik müze ve onlarca parkın yapımı da süren işler arasında yer alıyor. Karşıyaka Belediyesi'nin 2014 yılında açılışı yapılacak projelerinden bazıları şu şekilde sıralandı:

"Yeni Girne Konser Salonu, Karşıyaka Belediyesi Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi, Sosyal Yaşam Kompleksi, Latife Hanım Mahallesi Çok Amaçlı Kompleksi, Zübeyde Hanım Mahallesi Meydan Düzenlemesi."

-AÇILIŞ TÖRENLERİ, 23 ARALIK'TA YAPILACAK-

"Açılış Şöleni"ni 2014 yılında da devam ettirecek olan Karşıyaka Belediyesi, 2013 yılının son açılış törenlerini ise, 18 Aralık'ta Arşiv Binası, 23 Aralık'ta da Girne Sosyal Yaşam Parkı için yapacak. Bu iki tesisi için yapılacak tören, Karşıyaka Belediyesi'nin 2013 yılı içinde gerçekleştirmiş olacağı açılışların sayısı 19'a ulaşmış olacak.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Karşıyaka Belediye Başkanı Durak: Biz Düğmeye Bastık, Yürüyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement