Kartepe Bilgi Evi Öğrencileri Meslekleri Öğreniyor - Son Dakika
Güncel

Kartepe Bilgi Evi Öğrencileri Meslekleri Öğreniyor

Kartepe Bilgi Evi Öğrencileri Meslekleri Öğreniyor

Kartepe Belediyesi Bilgi Evi üyesi çocuklara yönelik Meslek Tanıtım Günleri çerçevesinde Ömer Seyfettin Bilgi Evi öğrencileri Makine Mühendisi Mehmet Ali Eriş ile bir araya geldi.

15.02.2016 15:25  Güncelleme: 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kartepe Belediyesi'nce hizmete sunulan bilgi evi, kütüphane ve eğitim sanat merkezlerindeki çocuklar yıl boyu söyleşi, seminer ve eğitim faaliyetleri ile çeşitli konularda bilinçlendiriliyor. Kartepe Belediyesi Kültür Müdürlüğü Bilgi Evi yetkilileri de bu sezondan itibaren farklı iş kollarındaki meslek uzmanlarını bilgi evi öğrencileri ile buluşturuyor.

Ömer Seyfettin Bilgi Evi öğrencileri bu kapsamda Makine Mühendisi Mehmet Ali Eriş ile söyleşide bir araya geldi. Makine mühendisliği mesleğini öğrencilere yakından tanıtan Eriş, makineler, enerji, ve imalat yöntemlerine merakı olan çocuklar için vazgeçilmez bir meslek olduğunu hatırlattı. Uçlu kalemden televizyona kadar geniş bir yelpazede bu mesleğin icra edildiğini kaydeden Eriş, bu dönemde fen bilgisi derslerinin bu meslek için alt yapı oluşturduğuna da dikkat çekti. Mühendislik faaliyetlerinin en eski ve en geniş mühendislik alanı olan meslekle ilgili soruları da yanıtlayan Eriş, öğrencilere başarılı birer mühendis olabilmeleri için derslerine iyi çalışmalarını ve araştırmaya açık olmalarını tavsiye etti.

Bilgi Evi sorumluları önümüzdeki günlerde Kartepeli çocukların kişisel gelişimlerine ve eğitimlerine katkı vermek amacıyla farklı meslek gruplarının temsilcilerini diğer bilgi evi öğrencileri ile de buluşturacaklarını ifade ettiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kartepe Bilgi Evi Öğrencileri Meslekleri Öğreniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement