Kastamonu - Devlet Bakanı Hayati Yazıcı: Milletimiz Halk Oylamasında Pozitif Bakar - Son Dakika
Güncel

Kastamonu - Devlet Bakanı Hayati Yazıcı: Milletimiz Halk Oylamasında Pozitif Bakar

Kastamonu - Devlet Bakanı Hayati Yazıcı: Milletimiz Halk Oylamasında Pozitif Bakar

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Bir Dizi Ziyaretlerde Bulunduğu Kastamonu'da Yaptığı Açıklamada, 12 Eylül'de Oylanacak Halk Oylamasına Milletin Pozitif Bakıp, Pozitif Değerlendireceğini Söyledi.

03.09.2010 19:01

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, bir dizi ziyaretlerde bulunduğu Kastamonu'da yaptığı açıklamada, 12 Eylül'de oylanacak halk oylamasına milletin pozitif bakıp, pozitif değerlendireceğini söyledi.

Kastamonu'da Nasrullah Camii'nde Cuma namazını kılan Bakan Yazıcı, Ticaret ve Sanayi Odası ile partisinin İl Başkanlığı'nı ziyaret ettikten sonra Vali Mustafa Kara'yı makamında ziyaret etti. AK Parti Milletvekilleri Hakkı Köylü ve Hasan Altan ve bazı partilerin eşlik ettiği Bakan Yazıcı, gazetecilerin referandumla ilgili sorularını yanıtladı. 12 Eylül referandumla ilgili olarak anketlerde 'evet' ve 'hayır' oylarının eşit çıktığı yönündeki tahminleri değerlendiren Bakan Yazıcı, ôAnketlerin öyle olduğu kanısında değilim. Ben bu konularda konuşmanın çok doğru olduğu kanısında değilim. Bu konuda hiçbir zaman kamuoyuyla paylaşacağım bir değerlendirmem olmadı. Biz bunları kendi arkadaşlarımız arasında konuşuruz. Ama benim kanaatim, milletimiz hep olaylara pozitif bakar. Bu halk oylamasına da pozitif bakacak, pozitif değerlendirecek. İnşallah 12 Eylülde meclisin gerçekleştirdiği Anayasa değişikliğini milletimizin de 'evet' oyu vermek suretiyle hayata geçirileceği yönündedir. Bu milletin projesi. 1982 Anayasasının değiştirilmesi konusunda bana göre Türkiye en çok ittifak ettiği konularının başında" dedi.

Birçok parti ve sivil toplum kuruluşlarını 1982 Anayasası'nın değişmesi yönünde hemfikir olduğunu vurgulayan Bakan Yazıcı, ôDarbeyi yapanlar, darbeyi yapıp çekildikten sonra yeni seçimler oluşup parlamento göreve başladığından bu yana hemen siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları, odalar ve barolar düşünürler, sanatçılar ve aklı eren herkes 1982 Anayasası'nın değiştirilmesi gerektiği, 1982 anayasasının Türk toplumunun özgürlük anlayışını yansıtmadığı, bireylerin hak ve özgürlüklerini kısıtladığı, bir taraftan hak ve özgürlükten bahsettiği, hemen takip eden cümlelerle istisnalarını yitirdiği, kurulların işleyişi bakımından, Türkiye'nin ekonomik kalkınmasını gerçekleştirmesi noktasında uyumu sağlayan bir iş birliğine imkan veren düzenleneme getirmediği gibi eleştiriler var. Siyasi partilerin seçim medyalarındaki beyanlarını göreceksiniz. Anayasayı değiştireceğiz şeklinde beyan verecekler. İşte biz bunu yapmaya çalışıyoruz. Bu proje milletin projesidir. 26 maddeyle yetinebildik. Şimdi söz milletin. İnşallah iyi olur. Ama bu anayasanın değişmesi halinde Türkiye'de bireyler daha özgür olacak. Kurumlar daha verimli çalışacak. Egemenliğe dayalı görev ve yetki kullanan kurumların kendi görev ve etki alanları içerisinde kalmak suretiyle performansa yönelik daha kaliteli hizmet sunacaklarına inanıyorum" dedi.

Muhalefetin kamu kaynaklarının kullanıldığı yönündeki eleştirileri hatırlatılan Bakan Yazıcı bu tür eleştirileri yanlış bulduğunu belirterek, ôBenzer iddiaları da benim bakanlığıma bağlı kurumlar için söylüyorlar. Kömür dağıtıyor dediler. Biz kömürü yıl boyu dağıtırız. Bizim devletin sosyal yardım faaliyeti kesintiye uğramaz. Devletin hizmetleri süreklidir. Herhalde bazıları seçim evrelerine girildiğinde görüyorlar" dedi.

Vali Mustafa Kara, Bakan Yazıcı'ya ziyareti anısına yöresel işlemeli ceviz ağacından yapılmış sandık ve el dokumaları hediye etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kastamonu - Devlet Bakanı Hayati Yazıcı: Milletimiz Halk Oylamasında Pozitif Bakar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement