Kastamonu Valiliği kuzey ilçelerde metrekareye 100 kiloya varan yağışa karşı uyardı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Son Dakika haberlerini kaçırma! YÜKLE

Kastamonu Valiliği kuzey ilçelerde metrekareye 100 kiloya varan yağışa karşı uyardı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Kastamonu Valiliği, kentin kuzeyindeki ilçeler için metrekareye 51 ila 100 kilogram yağış ve saatte 90 kilometreye varan rüzgar öngörüldüğünü duyurdu. Valilik, hava koşullarının yol açabileceği olumsuzluklara karşı tedbirli olunmasını ve yetkili mercilerin uyarılarına uyulmasını istedi.

Kastamonu'da gök gürültülü sağanak ve fırtına beklendiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün bölge için yaptığı analiz ve tahminlere ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, şehrin kuzeyindeki Abana, Ağlı, Azdavay, Bozkurt, Cide, Çatalzeytin, Doğanyurt, İnebolu, Küre, Pınarbaşı ve Şenpazar ilçelerinde metrekareye 51 ila 100 kilogram arasında yağış düşmesinin beklendiği aktarıldı.

Saatteki hızının 90 kilometreye ulaşması öngörülen rüzgarlara da dikkati çekilen açıklamada, güney bölgelerde batı ve güneybatıdan fırtına ile kuzeyde kuvvetli fırtınanın etkili olabileceği kaydedildi.

Açıklamada, hava koşulları nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması, yetkili mercilerin uyarılarının dikkate alınması istendi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.