Kaymakam Şenol Koca Basın Toplantısı Düzenledi - Son Dakika
Güncel

Kaymakam Şenol Koca Basın Toplantısı Düzenledi

Kaymakam Şenol Koca Basın Toplantısı Düzenledi

Cizre Kaymakamı Şenol Koca son dönemlerde meydana gelen toplumsal, asayiş ve terör olayları ile ilgili basın toplantısı yapıldı.

23.09.2013 20:18

Şırnak'ın Cizre ilçesinde son dönemlerde meydana gelen toplumsal, asayiş ve terör olayları ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Kaymakam Şenol KOCA, ülke genelinde devam eden çözüm sürecinin getirdiği huzur ortamını sıkıntıya düşürmek isteyenlerin ateşli silahlarla yol kesip çocukları suça sürüklediğini ve 'bu olayların sebebinin de polis olduğu' propagandası yapıldığını söyledi.

Cizre Kaymakamı Şenol KOCA,Cizre'de son dönemlerde meydana gelen toplumsal, asayiş ve terör olayları ile ilgili İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Emniyet Müdür Yardımcısı Şehmuz AKDEMİR ile birlikte Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde bir basın toplantısı düzenleyen Cizre Kaymakamı Şenol KOCA, son günlerde yaşanan olaylarda 51 adet kullanılmaya hazır molotof kokteyli ve el yapımı patlayıcıların ele geçirildiğini, 29 hırsızlık olayı ve 42 adet asayişe müessir olayın meydana geldiğini belirtti.

Kaymakam Koca, "Kullanıma hazır molotof kokteyllerinin vatandaşların iş yerlerine, araçlarına, evlerine, kamu kurum ve kuruluşları ile olay yerinde görevini ifade eden devriye gezen polis araçlarına atılmak üzere hazırlanmıştır. Bu molotof kokteylleri ve el yapımı patlayıcılar bundan önceki tarihlerde vatandaşlarımızın malına ve iş yerlerine zarar vermekte de kullanılmıştır. Bu olayların hepsinin iki ortak noktası var. Birincisi ülkemizde devam eden çözüm sürecinin meydana getirdiği huzur ortamının ortadan kaldırmaktır. İkinci de bu olayların yaşandığı haftalarla ya da bir sonraki haftada hırsızlık olaylarının, asayiş olaylarının diğer olaylarla karşılaştırıldığında büyük bir artış olduğu görülmektedir. Bu bize şunu göstermektedir. Bu olayların yoğun yaşandığı haftalarda gerek asayiş olayları açısından gerekse hırsızlık ve kaçakçılık olayları açısından iki kata yakın artış bulunmaktadır" dedi.

Kaymakam KOCA, toplumsal, asayiş ve hırsızlık olayları ile mücadele eden emniyet teşkilatını bu olayların sebebi olarak göstermek isteyenler ellerinde silahla yol kesmeye çalıştığını dile getirdi. Kaymakam Koca, "Yaşı küçük çocuklarımızı suça sürükleyerek ahlak dışı hareketler sergilemek sureti ile mobese kameralarımıza ve araçlarımıza molotof kokteyli ve bombalarla saldırarak kamu düzenini bozmaya çalışmakta, vatandaşımızı rahatsız etmekte, Bunun sebebinin de polis olduğu yönünde de propaganda çalışması yapmaktadır. İçinde bulunduğumuz çözüm sürecini sıkıntıya düşürmek için yakalama çalışması yapan polis memurlarımıza ateşli silah, molotof kokteyli, el bombası ve el yapımı bombalarla saldırılar düzenlenmektedir. Bu saldırılara karşı İlçe Emniyet Müdürlüğü Bünyesinde zırhlı elbiseli yeni ekipler kurulmuş ve vatandaşlarımızın düzen ve huzurunu korumak için çalışmalarına devam etmektedir" diye konuştu.

Cizre halkına çağrıda bulunan Kaymakam Şenol KOCA, "Değerli Cizreliler sizlerin ve bizlerin en kıymetli hazinesi olan çocuklarımıza sahip çıkalım. Çocuklarınızı kendi kirli ve emelleri doğrultusunda suça sürüklemek isteyenlere müsade etmeyelim. Çocuklarımızın aydınlık yarınlarını karanlık etmek isteyenlere fırsat vermeyelim" ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamaların ardından son olaylarda ele geçirilen molotof kokteylleri, ses bombaları, bomba ve patlayıcı maddeler basına tanıtıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kaymakam Şenol Koca Basın Toplantısı Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement