Kayseri Halk Ozanları Derneği, '100. Yılında Çanakkale' Şiir Yarışması Düzenledi - Son Dakika
Güncel

Kayseri Halk Ozanları Derneği, '100. Yılında Çanakkale' Şiir Yarışması Düzenledi

Kayseri Halk Ozanları Derneği, \'100. Yılında Çanakkale\' Şiir Yarışması Düzenledi

Kayseri Halk Ozanları Kültür Derneği, 'Uluslararası 100. Yılında Diriliş-1915 Çanakkale" şiir yarışması düzenledi.

16.01.2015 16:28

Kayseri Halk Ozanları Kültür Derneği, 'Uluslararası 100. Yılında Diriliş-1915 Çanakkale" şiir yarışması düzenledi. Dernek Başkanı Turgut Aydın, "Çanakkale ruhunu bize yedire yedire kim aktarır, onun arayışı içerisindeyiz" dedi.

Yarışmayla ilgili derneğin binasında basın açıklaması yapan Dernek Başkanı Aydın, geçen sene de Çanakkale ile ilgili bir şiir yarışması düzenlediklerini ve bu yarışmanın büyük bir ilgiyle karşılandığını bildirdi. Aydın, "Bu sene Çanakkale Destanı'nın 100. Yılı olması nedeniyle yarışmamıza ayrı bir özen gösterdik. Uluslararası olarak gerçekleştireceğimiz yarışmamızın ismini, '100. Yılında Diriliş-1915 Çanakkale' olarak belirledik. Yarışmamıza, Kayseri Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü de katkı sağlıyor. Yarışmaya katılmak isteyen ozanlarımız ve şiir sevdalıları, 1 Mart 2015 tarihine kadar eserlerini teslim edebilirler. Yarışma için gönderilecek şiirler, 13 kişilik jüri tarafından değerlendirilecek ve sonuçlar 10 Mart 2015 günü açıklanacak. Ödül törenimizi ise Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünde 18 Mart 2015'te yapacağız. Yarışma sonucunda birinci gelecek şiirin sahibine 1000 TL, ikinciye 500 TL ve üçüncüye ise 250 TL para ödülü ile diğer ödüller vereceğiz. Ayrıca mansiyon ve özel ödüllerimiz de olacak" diye konuştu.

Kayseri Halk Ozanları Kültür Derneği Başkanı Turgut Aydın, düzenledikleri yarışmayla ayrıca, ozanların ve şiir meraklılarının yastık altındaki şiirlerini duyurmak, evrensel hale getirmek istediklerini de ifade ederek, "Şiirlerin daha önceden bir yerlerde yayınlamış olması ya da olmaması önemli değil. Önemli olan şiir çalıntı olmasın, özgün olsun. Biz Çanakkale ruhunu bize yedire yedire kim aktarır, onun arayışı içindeyiz. Çanakkale'yi en güzel hangi şiir anlatıyor ona bakacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri Halk Ozanları Derneği, '100. Yılında Çanakkale' Şiir Yarışması Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement