Kentin Gönlünü Futbolla Fethetti - Son Dakika
Güncel

Kentin Gönlünü Futbolla Fethetti

Kentin Gönlünü Futbolla Fethetti

Denizli Emniyet Müdürlüğü Zeki Bulut, sosyal sorumluluk projesi 'Hayata pas ver' ile çocukları suçtan uzak tutuyor.

21.03.2013 17:02

Denizli Emniyet Müdürlüğü Zeki Bulut, sosyal sorumluluk projesi 'Hayata pas ver' ile çocukları suçtan uzak tutuyor. Bulut, Denizlispor'un da başkanı gibi çalışırken, yeşil-siyahlı kulüple kent arasındaki en önemli köprü haline de geldi. Bulut, "Denizlispor Süper Lig'e yakışır" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın koruma müdürlüğünü yaparken geçen Eylül ayında Denizli Emniyet Müdürü olan Zeki Bulut, futbol sayesine çocukları suçtan uzak tutmak için proje geliştirdi. 'Hayata pas ver' projesi için Denizli'nin göç alan yerleri pilot bölge seçildi. Ekonomik durumu zayıf olan ailelerden 10-15 yaşlarında 220 öğrenci, aileleri ve okul idareleriyle yapılan görüşmeler sonunda belirlendi. Öğrencilerden oluşan 20 takım kuruldu. Her takıma Denizli'nin hayırsever iş adamlarından bir kulüp başkanı, İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli şube müdürlerinden Koordinatör Müdür, polis memurlardan üçer tane Koordinatör Yardımcısı seçildi. Öğrenciler şimdi hem futbol oynayarak eğlenip, kişisel gelişimlerini sürdürüyor hem de kötü alışkanlıklardan uzak tutuyor.

Futbol tutkusu ve koyu bir Beşiktaş taraftarı olmasıyla tanınan Zeki Bulut, "Hayata pas ver" projesinin başarıyla devam ettiğini, projeye Türkiye Futbol Federasyonu, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın da destek verdiğini söyledi. Bulut, şöyle dedi:

"Toplumumuz futbolu, sporu seviyor. Futbol, çocuklarımıza heyecan veriyor, disiplin sağlıyor. Futbolla çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutuyoruz. Hayata pas ver projesi tüm Türkiye'nin övgüsünü alıyor, taktirini kazanıyor. Maçlar devam ederken, çocuklarımız da her geçen gün ekip çalışmasını daha iyi anlamaya, bu toplumun bireyleri olmaktan gurur duymaya başladılar."

Bulut, son yıllarda PTT 1.Lig'de düşmeme mücadelesi veren Denizlispor'a da el attı. Kent ile Denizlispor Kulübü'nün birbirinden kopuk olduğunu göreve gelir gelmez fark ettiğini dile getiren Bulut, şöyle devam etti:

"5 hafta önce yönetici gibi çalışmaya başladım ve bu takım yenilgiyi unuttu. Göz göre göre Denizlispor düşebilirdi. Yöneticilerin desteğini aldım. Futbolcularla bire bir ve toplu görüşmeler yaparak beni garantör olarak görmelerini istedim. Artık primleri gününde veriliyor. Bu parayı ben cebimden vermiyorum. Denizlili işadamları Denizlispor'a destek için adeta sıraya girdi. Biz, varolan sinerji ve enerjiyi ortaya çıkardık. Denizlispor'a küskün olan futbolseverleri tribünlere çekmeye başladık. Denizlispor'a Süper Lig yakışır. Bunu da başaracağız. Konyaspor'u Cumartesi günü yensinler 100 bin lira prim vereceğiz. Çaykur Rizespor maçının 100 bin lira olan galibiyet primini, Konya yolculuğu öncesi takıma verdim."

Bulut, Cumartesi günü Konyaspor ile deplasmanda oynayacak olan Denizlispor'un takım kaptanı Veli Acar ve futbolcularla Forum Çamlık'taki Sir Wınston Restoran'da öğle yemeği yedi Bulut, "Konyaspor'u benim için yenin, 100 bin TL daha primi kapın. Konyaspor'u yenersek play-off adına büyük bir adım atmış oluruz" diye konuştu. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kentin Gönlünü Futbolla Fethetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement