Keşan'da Bisiklet Festivali - Son Dakika
Güncel

Keşan'da Bisiklet Festivali

Keşan\'da Bisiklet Festivali

Edirne'nin Keşan İlçesinde DOÇEK (Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği) tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Keşan Saros Körfezi Dağ Bisikleti Festivali, 300 bisikletçinin katılımıyla başladı.

06.09.2013 16:01

Edirne'nin Keşan İlçesinde DOÇEK (Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği) tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Keşan Saros Körfezi Dağ Bisikleti Festivali, 300 bisikletçinin katılımıyla başladı.

Keşan Belediye Başkanlığı'nın sponsorluğunda DOÇEK tarafından düzenlenen festivale, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden yaklaşık 300 bisikletçi katıldı. Keşan'da bulunan Mehmet Gemici Cennet Bahçesi Parkı önünde toplanan bisikletçiler, daha sonra Keşan-İstanbul Karayolu'nda bulunan bir restoranda öğle yemeği yedi. Bisikletçilere burada, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı ve Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan da eşlik etti.

KORUDAĞ VE SAROS KÖRFEZİ HARİKA BİR YER

Burada konuşan Özcan, katılımdan memnun olduğunu belirterek; "Geçen yıl düzenlediğimiz festival gerçekten çok renkli geçmişti. Bu yıl da umarım aynı olur. Bölgemizin doğal güzelliklerini, denizini dağını tanıtma fırsatı buluyoruz. Festivale, ülkemizin değişik yerlerinden gelen yüzlerce bisikletçi katılıyor. Korudağ gerçekten harika bir yer. Saros Körfezi'nin de denizi ve mavisi görülmeye değer. Hem sportif bir gezi olacak, hem de turizme katkı olacak" dedi.

AMACIMIZ, BÖLGENİN GÜZELLİKLERİNİ TANITMAK

DOÇEK Başkanı Hakan Eşme de, festivalin bölgenin tanıtımı anlamında çok büyük katkısı olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Turizmi sadece denize odaklamak doğru olmaz. Turizmin dışında yapılan dağ sporlarını da bütün bölgemizde yapmaya çalışıyoruz. Burası çok büyük potansiyele sahip. Bizim de amacımız bu güzellikleri, bu potansiyeli festivalimizle tüm Türkiye'ye tanıtmaktır. Türkiye'de büyük bir ilgi gördük. Bu yıl çok yoğun bir talep oldu. Bu festivalin aynı zamanda ana konusu 'Hayatımızdaki renkler solmasın, Saros yok olmasın' Bizim de amacımız Saros Körfezi'nin yok olmasını engellemek ve bu güzel denizi tüm Türkiye'ye tanıtmaktır."

TAŞ OCAKLARINA TEPKİ İÇİN MASKE TAKACAKLAR

Konuşmaların ve yemeğin ardından bisikletçiler, tekrar Mehmet Gemici Cennet Bahçesi önüne geldi. Burada toplanan bisikletçiler, Mehmet Özcan'ın verdiği startla festivali başlattı. Üç gün sürecek festivalde, bisikletçiler, Saros Körfezi'nin en güzel tatil bölgelerinden biri olan ve "kayıp cennet" olarak adlandırılan Gökçetepe'de kamp yaptıktan sonra, Mecidiye beldesine hareket ederek, buradaki taş ocaklarının çevreye verdiği zararları gündeme getirecekler. Taş ocaklarına geçecek olan bisikletçiler, burada maske takarak taş ocaklarına tepki gösterecekler. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Keşan'da Bisiklet Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement