Keşan'da Tarihi Eser Operasyonu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Keşan'da Tarihi Eser Operasyonu

Keşan\'da Tarihi Eser Operasyonu
03.05.2017 15:54

EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde jandarma tarafından bir eve düzenlenen operasyonda Kuran-ı Kerim ile Arapça ve Osmanlıca yazılı kitaplar ele geçilirken, olayla ilgili S.Y. gözaltına alındı.

EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde jandarma tarafından bir eve düzenlenen operasyonda Kuran-ı Kerim ile Arapça ve Osmanlıca yazılı kitaplar ele geçilirken, olayla ilgili S.Y. gözaltına alındı.

Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, ilçeye bağlı İstasyon Mahallesi'nde yaşayan S.Y.'nin evinde tarihi eser bulunduğu ve bu eserleri satmak için müşteri aradığı bilgisi üzerine harekete geçti. Jandarma ekipleri S.Y.'nin yaşadığı evde yaptığı aramada 100 bin lira değerinde parçalanmış ve dağılmış yarım cüz görünümlü Kuran-ı Kerim, Osmanlı dönemine ait Osmanlıca yazılmış kitap, yırtık deriden sayfaları kopmuş eski Arapça yazılı kitap ele geçirdi. Kitaplara el konulurken, S.Y. gözaltına alındı. Ele geçen kitaplar tarihi eser niteliği taşıyıp taşımadıklarının tespiti ve gerekli incelemenin yapılması için Edirne Müze Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. Şüpheli S.Y. ise ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Soruşturma sürüyor.

- Keşanedirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Keşan'da Tarihi Eser Operasyonu - Son Dakika


Advertisement