Kılıç: Hem Dizide Hem Gerçek Hayatımda Çok Aşığım - Son Dakika
Güncel

Kılıç: Hem Dizide Hem Gerçek Hayatımda Çok Aşığım

Kılıç: Hem Dizide Hem Gerçek Hayatımda Çok Aşığım

A Haber'de Esra Kazancıbaşı'nın sunduğu "Medikal" programı, Serhat Kılıç'ı konuk etti.

27.02.2013 12:53

OYUNCU SERHAT KILIÇ: "HAYATIMIN KONTROLÜ BAĞIMLI OLDUĞUM SİGARADAYMIŞ"

"HEM DİZİDE HEM GERÇEK HAYATIMDA ÇOK AŞIĞIM"

A Haber'de Esra Kazancıbaşı'nın sunduğu "Medikal" programı, 'Seksenler' dizisinin oyuncularından, aynı zamanda 'Heberler' programından tanınan tiyatro sanatçısı Serhat Kılıç'ı konuk etti. Dizide canlandırdığı 'Ergun Plak' karakterini anlatan ve meslek yaşamıyla ilgili soruları yanıtlayan Kılıç, hayatını sigaranın yönettiğini anladıktan sonra sigarayı bırakmaya karar verdiğini belirterek, mutluluk hormonunun tüm ilaçlardan daha etkili olduğunu söyledi.

"72 SAAT SİGARA İÇMEYİNCE BAĞIMLILIĞINIZ KALMIYOR VE VÜCUT TEMİZLENMEYE BAŞLIYOR"

Çevremde sigara içen arkadaşlarımın yaşadığı sorunları gördükçe bırakmaya karar verdim. Sigara içtiğim her sene sesimden yarım ton kaybettiğimi fark ettim. Son 1-2 yıldır konuk olduğum programlarda hep müzikal yapmaktan bahsediyordum. Şarkı söylemeyi çok seviyorum. Böyle şeylerle ilgilenen bir adamın sigara içmesi kadar saçma bir şey olamaz diye düşünüyorum. 'Sigarayı Şu Anda Bırakın' kitabını okudum. Yazarı da daha önceden bağımlı bir kişiymiş ve bırakmış. Zaten şu anda da vefat etmiş kendisi. Sigarayı bıraktıktan sonra uzun yıllar mutlu yaşamış. Kitap sigaranın ciğerlere verdiği zarardan değil, sigara bağımlılığının nasıl bir şey olduğundan bahsediyor. Kitabı okurken her anımı sigaranın yönettiğini fark ettim. Hayatımın kontrolü bende değil, benim bağımlılığımda. Bir restorana gittiğimde artık sigara içilen bölümlerde oturmuyorum çünkü duman rahatsız ediyor. İlk sorduğum soru, sigara içilen bölüm. Sigarasız yaşamdan kaybettiğim yıllara yanıyorum. 20 yıl boyunca neden kendime bu zararı verdim diye düşünüyorum. Bir insanın vücudunun sigara isteme ihtimali olamaz. İçinde nikotin adını verilen, dünyanın en güçlü zehirlerden biri var. 1mg'ı direk olarak vücuda verildiğinde vücut onu amorti edemiyor ve ölüyor. Sigara içtiğimiz anda vücut bir savaşa başlıyor ve yaklaşık yarım saat içinde bu zehrin yüzde 90'nı atıyor. Bu kadar mükemmel bir makinenin içine yarım saatte bir duman doldurarak, vücudumuzu zehirliyoruz.

"KENDİMDEN BİRŞEY KATMADAN YARATTIĞIM KARAKTER TAKLİT OLUR"

Ergun Plak'ı oynarken elbette ki kendimden bir şeyler katıyorum. Kendimden bir şey katmadan yarattığım bir şey sadece taklit olur. Ergun Plak'ın aşkına Serhat'ın yaşadığı aştan bir şeyler katıyorum. Ben aşk adamıyım. Çok duygusalım ve duyarlıyım. Sevdim mi tam severim. Bu arkadaşlarım, işim ve sevdiğim insanlar için de geçerli. Gündelik hayatımda da dizideki rolümde de çok aşığım. Bu yüzden ondan alıp öbürüne katıyorum.

"SALGILADIĞIMIZ MUTLULUK HORMONU İYİLEŞMEDE İLAÇLARDAN DAHA ETKİLİ"

Hem kendileri hem de hasta olan yakınları için moralin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Mutluluk bize öyle hormonlar salgılatıyor ki bence ilaçlardan çok daha etkili. Salgıladığımız o hormonlar, vücudumuzun ürettiği ilaçlar. Hastalık ağırlaştıkça moralin öneminin daha da arttığını düşünüyorum. Artık sağlığıma çok daha iyi bakıyorum, kendime daha çok özen gösteriyorum çünkü son 1-2 yıldır çok aşığım. Her şeyden önce sevdiğim insana karşı da sorumluluk hissediyorum. Aşk, sevgi ister istemez mutluluk getirir. Bu duygular stresi azalttığı için sağlığımız da olumlu yönde etkileniyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kılıç: Hem Dizide Hem Gerçek Hayatımda Çok Aşığım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement