"Zulmü Yapanlar Vicdanlarında Mahkum Olmuşlardır" - Son Dakika
Güncel

"Zulmü Yapanlar Vicdanlarında Mahkum Olmuşlardır"

"Zulmü Yapanlar Vicdanlarında Mahkum Olmuşlardır"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Kerbela faciası, iktidar hırsının neler yaptırabileceğinin en acı örneğidir." dedi.

13.11.2013 13:54  Güncelleme: 14:02

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kendi iktidarını hak bilip, muhalif olanları din dışına itmek, dinin saltanata dönüştürülmesidir. Kerbela faciası, iktidar hırsının neler yaptırabileceğinin en acı örneğidir" dedi.

Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin ve 71 yareni, Kerbela'da şehit edilişlerinin bin 374'üncü yıl dönümünde Halkalı'da anılıyor. Caferilik İnancını Tanıtma Araştırma ve Eğitim Derneği (CAFERİDER) tarafından Arena Mega Gösteri Merkezi'nde düzenlenen "Aşura Matem Merasimi", Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Törende bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, Kerbela'nın yürekleri dağlayan bir acı olduğunu ifade ederek, Hz. Hüseyin ve beraberindekilerin haksızlık karşısındaki asil ve onurlu duruşlarıyla insanların gönüllerinde taht kurduklarını belirtti. Kılıçdaroğlu, "Zulmü yapanlar ise vicdanlarında mahkum olmuşlardır. O masumlar haksızlığa karşı boyun eğmemeyi, boyun eğmenin bedelini gerektiğinde canlarıyla ödemeyi bizzat göstermişlerdir. Nitekim Hz. Ali, "Haksızlık karşısında eğilirseniz önce hakkınızı, sonra da şerefinizi kaybedersiniz' demiştir. Kendi iktidarını hak bilip, muhalif olanları din dışına itmek, dinin saltanata dönüştürülmesidir. Kerbela faciası, iktidar hırsının neler yaptırabileceğini en acı örneğidir. Tarih boyunca iktidar hırsıyla gözü dönen muktedirlerin vahşetleri karşısında insanlığı ayağa kaldıracak kardeşlik ve dostluk duyguları hep yeşermiştir" diye konuştu.

-"CAMİLER DE BİZİMDİR, CEMEVLERİ DE, RAMAZAN DA BİZİMDİR, MUHARREM DE"-

Ne Irak'ta, ne Suriye ne de Mısır'da, dünyanın neresinde olursa olsun her türlü zulmün, şiddetin ve nefretin karşısında olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, şunları dedi:

"Yeni Kerbela'lar görmek istemeyen herkes öncelikle içinde Yezid'i yok etmelidir. "Benim zalimin iyidir' anlayışı Müslümanlıkta yoktur. Zulme rıza, zulümdür. Bu cennet vatanda birbirimizin değerini daha iyi anlamamız gerekiyor. Hiç bir ayrım yapmamalıyız, kimseyi ne inancından, ne etnik kökeninden dolayı kırmamalıyız. Dostça ve kardeşçe el ele, gönül gönüle, birlik ve beraberlik içinde, huzur ve güvenle yaşamalıyız. Allah'ımız birdir, kitabımız birdir, Peygamberimiz birdir, ehlibeytimiz birdir. Saltanat hırsıyla gözünü kan bürümüş hiçbir zalim, adı barış anlamındaki yüce dinimizin engin sulhunu asla bozamamıştır. Camiler de bizimdir, cemevleri de bizimdir. Ramazan da bizimdir, Muharrem de bizimdir. Biz 76 milyonuz, biriz ve beraberiz. Hiçbir kimse bu kardeşlik kalesinde en ufak bir gedik açamaz, açamamıştır da."

-"ZULME, ZALİME KARŞI DİRENECEĞİZ"-

Törende bulunanlara "Sevgili kardeşlerim" diye seslenen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

"Kerbela insanlıktan nasibi olan herkesin matemidir. Bu facia insanlık duyguları canlı olan herkesin içini acıtır. Kerbela bugün 72 milletin ortak acısıdır. İki milyarı bulan tüm insan dünyasının matemidir. Caferi kardeşlerimizin matemi hepimizin matemidir. Ülkemizdeki her yurttaşın matemidir. Hz. Hüseyin sevgisinde ayrışma, ötekileşme değil, kucaklaşma vardır. Kerbela incinsen de incitmemektir. Kerbela yaratılanı Yaradan'dan ötürü sevmektir. Kerbela olduğun gibi görünmek, göründüğün gibi olmaktır. Kerbela'da Hz. Hüseyin ve ehlibeytin duruşu tüm insanlığa insan olmanın yolunu bugün de açıkça söylüyor. Zalimin karşına çıkıp "Sen haksızsın' demekle başlar insan olmak. Zulme karşı direneceğiz, zalime karşı direneceğiz. En güzel örneğini, tarihte en görkemli örneğini Hz. Hüseyin vermiştir. O'nun manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum."

Bu yıl ilk kez Arena Mega Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilen törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve bazı milletvekilleri de yer alıyor.

(GO/HM/ÖZK)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 'Zulmü Yapanlar Vicdanlarında Mahkum Olmuşlardır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement