Kılıçdaroğlu Türk Dil Kurultayının 81. Yılını Kutladı - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu Türk Dil Kurultayının 81. Yılını Kutladı

Kılıçdaroğlu Türk Dil Kurultayının 81. Yılını Kutladı

CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Türk Dili Kurultayının 81 CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Türk Dili Kurultayının 81.yılını kutlarken "Gerici iktidarlar ile onların tetikçisi generaller, tarih ve dil bilincine yönelik saldırılarını 12 Eylül"...

27.09.2013 13:10

CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Türk Dili Kurultayının 81 CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Türk Dili Kurultayının 81. yılını kutlarken "Gerici iktidarlar ile onların tetikçisi generaller, tarih ve dil bilincine yönelik saldırılarını 12 Eylül darbesiyle zirveye çıkardılar, Atatürk'ün vasiyetini ayaklar altına aldılar. Bugün 12 Eylül'e ve mirasına sahip çıkan AKP iktidarı da Kenan Evren zihniyetinin uzantısıdır" dedi.

Kılıçdaroğlu, ilk kez 26 Eylül 1932'de toplanan Türk Dili Kurultayının 81. yıldönümü nedeniyle Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel'e bir mesaj gönderdi. Kılıçdaroğlu mesajında, "dil"in bir milletin özü olduğunu ifade ederek, "Ulusal duygu ile dil arasındaki bağın çok güçlü olması da bu özelliğinden, bizleri birbirimize bağlayan en önemli unsur olmasından kaynaklanmaktadır" dedi. Bu nedenle, dilin korunması, geliştirilmesi ve zenginleştirilmesinde sadece bilim ve sanat adamlarına değil, başta siyasetçiler ile medya mensupları olmak üzere herkese çok büyük sorumluluklar düştüğünü belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Bu sorumluluğun yerine getirilmesiyle hem halkın Anadolu'daki birlik ve beraberliğinin özü korunmuş, o birliğin temeli sağlamlaştırılmış, hem de bir milletin kültür ve gelişmişlik düzeyi yükseltilmiş olur. Bu gerçeğin farkında olan gerici iktidarlar ile onların tetikçisi generaller, tarih ve dil bilincine yönelik saldırılarını 12 Eylül darbesiyle zirveye çıkardılar, Atatürk'ün vasiyetini ayaklar altına aldılar. 12 Eylül zihniyetinin kimlere hizmet ettiği ve kimlere karşı olduğu Atatürk'ün kurumlarına karşı yapılan bu saldırıda da gizlidir. Bugün 12 Eylül'e ve mirasına sahip çıkan AKP iktidarı da Kenan Evren zihniyetinin uzantısıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, yaşamının her anında bir milleti ayakta tutan tarih ve dil bilincine gereken önemi veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile arkadaşlarını özlemle anıyor, siz Türk dili dostlarını da hem "Dil Bayramı' hem de bu konuda verdiğiniz anlamlı mücadele nedeniyle kutluyor, el birliğiyle gerçekleştireceğimiz CHP iktidarında Türk Dil ve Tarih Kurumlarını Atatürk'ün vasiyetine uygun yapıya kavuşturacağımıza inanıyor, şahsınızda ödül alanlara, ödül verenlere, Dil Derneği yöneticilerine ve bugünün onurunu sizlerle paylaşanlara en içten sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu Türk Dil Kurultayının 81. Yılını Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement