Kilis'te Güneş Enerjisi Santrali Tamamlandı - Son Dakika
Güncel

Kilis'te Güneş Enerjisi Santrali Tamamlandı

Kilis\'te Güneş Enerjisi Santrali Tamamlandı

Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olan Kilis'te kurulan güneş enerjisi santralinin yapımı tamamlandı. Santralde yıllık 1 milyon 400 bin kilowatt elektrik üretilecek ve bu enerjiyle Vakıflar Genel Müdürlüğünün Ankara'daki tesisleri, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi ve Eyüp İmarethanesi'nin tüketimi karşılanacak. Bu sayede Vakıflar Genel Müdürlüğü yıllık 5 milyon lira tasarruf etmeyi hedefliyor.

05.03.2024 16:55  Güncelleme: 16:58

Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait Kilis'te kurulan güneş enerjisi santralinin yapımı tamamlandı.

Vakıflar Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, hizmete başlayan Kilis Acar Güneş Enerjisi Santrali'nde yıllık 1 milyon 400 bin kilowatt elektrik üretilecek.

Üretilen elektrik enerjisi ile Vakıflar Genel Müdürlüğünün Ankara'daki tesisleri, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi ve Eyüp İmarethanesi'nin tüketiminin karşılanması amaçlanıyor.

Bir yılda Ayasofya'da 320 bin, Vakıflar Genel Müdürlüğünün 820 bin, Eyüp İmarethanesinin 260 bin olmak üzere toplam 1 milyon 400 bin kilowatt elektrik tüketildiği hesaplandı.

Üretilen elektrik enerjisi ile güncel tarifeler üzerinden Vakıflar Genel Müdürlüğünün yıllık 5 milyon lira tasarruf etmesi sağlanacak.

Güneş enerjisi santralin ömrünün 25 yıl olduğu düşünüldüğünde tesis ömrü boyunca 125 milyon lira tasarruf sağlanması bekleniliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kilis'te Güneş Enerjisi Santrali Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement