"Kırkpınar'ın ertelenmesi söz konusu değil'' - - Son Dakika
Güncel

"Kırkpınar'ın ertelenmesi söz konusu değil'' -

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Tunca Nehri'nin debisinin düşmeye başladığını, Kırkpınar'ın ertelenmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

21.06.2014 13:55

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Tunca Nehri'nin debisinin düşmeye başladığını, Kırkpınar'ın ertelenmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 gündür Türkiye'de yağışların etkili olduğunu belirtti. Yağışlara ilişkin tüm tedbirleri aldıklarını belirten Gürkan, şöyle devam etti:

"Kamuoyunda sanki bütün Kırkpınar alanını sel bastı, güreşler ertelendi, ertelenecek gibi bir algı var. Bunu düzeltmek istiyorum. Gerek Devlet Su İşleri Müdürlüğü yetkilileri gerekse belediye ekipleri ilk günden bu yana 24 saat esasına göre, 3 gündür gece gündüz demeden çalışıyor. Dün akşam da nehrin debisi yükseldi, ekiplerimiz gerekli çalışmaları yaptı."

Gürkan, belediye olarak tüm tedbirlerini aldıklarını vurguladı. Ne güreşlerde ne de Kırkpınar'ın festival boyutunda bir aksama olmadığını dile getiren Gürkan, "Nehrin debisi düşmeye başladı. Kırkpınar'ın ertelenmesi söz konusu değil. Bugün güreşlerin ikinci günü. Yarın son gün. Tüm Türkiye'yi, tüm Edirnelileri Kırkpınar'a davet ediyorum. Kırkpınarımız muhteşem şekilde devam ediyor" diye konuştu.

Edirne Belediyesi ekipleri, taşma sonucu oluşan su birikintilerini temizliyor.

"Kırkpınar\'ın ertelenmesi söz konusu değil\'\' -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Kırkpınar'ın ertelenmesi söz konusu değil'' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement