Kırmızılar Derneği Mehmet Ali KALKAN Şiir Yarışması - Son Dakika
Güncel

Kırmızılar Derneği Mehmet Ali KALKAN Şiir Yarışması

Kırmızılar Derneği Mehmet Ali KALKAN Şiir Yarışması

Kırmızılar Derneği, Şâir Mehmet Ali KALKAN onuruna bir şiir yarışması düzenledi. 18 yaşını doldurmuş bütün şâirlerin katılabileceği yarışmada son başvuru târihi 1 Aralık 2017.

03.11.2017 09:56

Kırmızılar Hareketi'nin www.kirmizilar.com veya www.kirmizilar.org adreslerinde yer alan amaç, hedef, işlev ve ideallerini işleyen şiirler yarışmaya kabûl edilecek.

Yarışmada iki kategori belirlendi; "aşk ve sevgi" ve "memleket, millet, târih"...

"Aşk ve sevgi" kategorisine, aşk, sevgi, hasret, hikmet ve tasavvufi konuları işleyen şiirler; "memleket, millet, tarih" kategorisine ise, Türk milletini, tarihini, efsanelerini, vatanı ve kahramanlarımızı işleyen şiirler, katılabilecek.

Yarışmaya her iki kategoride katılmak mümkûn. Ancak, katılımcılar, her kategoriye yalnızca bir şiir ile katılabilecekler.

Yarışmaya katılan eserlerin "asıl (orjinal)" olması, başka bir kitap, dergi, yayınağı veya sayfada yayınlanmamış olması gerekiyor.

Yarışmaya katılacak eserler, Jüri tarafından değerlendirilecek ve sonuçları 1 Ocak 2018 tarihinde www.kirmizilar.com adresinde duyurulacak.

Yarışmada dereceye giren eserlerden; "birinci" seçilen eserin sâhibine "1.000 TL", "ikinci" seçilen eserin sâhibine "600 TL", üçüncü seçilen eserin sahibine ise "400 TL" ödül verilecek.

Yarışmaya katılan eserlerden oluşan bir kitap yayınlanması durumunda, yarışmaya katılan ancak dereceye giremeyen eserler de, şâirinin adıyla bu kitapta yer alabilecek.

Yarışmaya katılan ancak dereceye giremeyen ve kitap basımında da yer almayan eserleri yarışmacılar diledikleri şekilde değerlendirme hakkına sâhip olacaklar.

Yarışmaya katılan şiirler, www.kirmizilar.com yayınağı ile, yine aynı guruba ait Edebiyat Dünyamız isimli yayınağında da (http://www.edebiyatdunyamiz.com/) yayımlanacak.

Kırmızılar Derneği, yarışma jürisinin Yavuz Bülent Bakiler, Mehmet Ali Kalkan, Burhan Kadah ve İbrahim Sağır'dan oluştuğunu bildirdi.

Yarışmaya katılmak isteyenler, aşağıdaki adreslerden daha geniş ve ayrıntılı bilgi alabilirler.

http://www.kirmizilar.com/tr/

http://www.edebiyatdunyamiz.com/

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Kırmızılar Derneği Mehmet Ali KALKAN Şiir Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement