Kastamonu'da Kitaplar, Artık Kumbarada Toplanacak - Son Dakika
Güncel

Kastamonu'da Kitaplar, Artık Kumbarada Toplanacak

Kastamonu\'da Kitaplar, Artık Kumbarada Toplanacak

Kastamonu Belediyesi ile Kastamonu Üniversitesinin birlikte düzenlediği, Kitap Kumbarası Projesi hayata geçirildi.

26.12.2013 23:37  Güncelleme: 00:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kitap ihtiyacı olan insanların okuma alışkanlığının geliştirilmesi amacıyla hazırlanan "Kitap Kumbarası Projesi" kapsamında düzenlenen törenle, Kastamonu'daki bir alışveriş merkezine kitap kumbarası konuldu.

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Eğitim Fakültesi Türkçe öğretmenliği bölümü tarafından kitap ihtiyacı olan insanların ihtiyacına cevap vermek ve onların okuma alışkanlığının geliştirilmesi amacıyla "Kitap Kumbarası Projesi" hazırlandı.

Kastamonu Belediyesiyle birlikte yürütülen proje kapsamında belediye tarafından kitap kumbarası hazırlatıldı. Bir alışveriş merkezine konulan kumbaraya atılan kitaplar, ihtiyacı olan insanların yanı sıra şehir içi ve şehir dışındaki okullara da gönderilecek.

Belediye Başkan Vekili Muzaffer Berber, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversiteyle böyle güzel bir projenin içerisinde yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Kitap kumbarası için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını ve bu kumbaraların sayısının daha da artmasını hedeflediklerini ifade eden Berber, şöyle konuştu:

"Bunu her yere yaymak istiyoruz. Bu kumbaraların sayısı artacaktır. Bunun belli bir süresi yok. Yapabileceğimiz kadar devam ettireceğiz. Onun için bütün Kastamonuluları davet ediyorum ve destek vermelerini istiyorum. Çünkü bunun çok büyük önemi olacaktır. Bütün öğrencilere bir ağabeyleri ve amcaları olarak tavsiyem şudur. Artık televizyon izlemeyi ve bilgisayar oynamayı biraz azaltıp günde bir saat kitap okusunlar. Bunların ileride çok faydası olacaktır. Bize düşen neyse her zaman yanlarında olacağız."

KÜ Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın da atıl kalan her şeyin mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini, kitapların da bunlardan bir tanesi olduğunu dile getirdi. Projeyle, evde kullanılmayan veya kullanılıp da başka kullanıcılara iletilmesi gereken kitapların toplanarak depolanacağını aktaran Aydın, şunları kaydetti:

"İnsanımızın ihtiyacı olan bu kitaplar, gençlerimize, çocuklarımıza ve insanlarımıza dağıtılacaktır. Kastamonuluların bağışlarına ve yardımlarına ihtiyacımız var ve yardım yapacaklarına da inanıyoruz. Çünkü, birçok insanımız bundan faydalanacak. O yüzden kitapları getirip buraya vermelerini bekliyoruz. Bunu planlayan üniversitemiz eğitim fakültesi akademisyenlerinden Yrd. Doç. Dr. Burcu Öztürk'e teşekkür ediyoruz. Destek oldukları ve bunu beraberce yapma konusunda arzulu oldukları için belediyemize de ayrıca teşekkür ederim. Bizim insanımız her şeyin en güzelini yapar, yakıştırır. Bunun da en güzelini yapıp yakıştıracaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kastamonu'da Kitaplar, Artık Kumbarada Toplanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement